DAVIS CUP PRVA SVJETSKA GRUPA BIH –MEKSIKO 2-0

1234

DAVIS  CUP PRVA SVJETSKA GRUPA BIH –MEKSIKO 2-0

Bosanskohercegovačka seniorska teniska reprezentacija povela je 2-0 protiv selekcije Meksika u meču Prve svjetske grupe „Davis Cup by Rakuten„ takmičenja koje se održava u Širokom Brijegu.

U prvom meču dana Nerman Fatić je bio bolji od Gerarda Lopeza Vilasenora, pobijedivši ga rezultatom  6/3, 6/4, te na taj način donio prvi bod za Bosnu i Hercegovinu.

Damir Džumhur je u drugom meću savladao Alana Fernanda Rubia Fierrosa sa 6/2 i 6/1 i tom pobijedom povečao vodstvo seniorske reprezentacije BiH na 2-0.

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine ima maksimalnu prednost pred subotnji raspored u kojem će se igrati jedan meč dubla i dva meča singla.

Tomislav Brkić i Mirza Bašić će se u igri parova sastati sa Meksičkim dvojcem Miguelom Angela Reyesa Varelom i Santiagom Gonzalesom, te će nakon meča parova Damir Džumhur igrati  protiv  Gerarda Lopeza Vilasenora, a Nerman Fatić protiv Alana Fernanda Rubia Fierrosa.

 

Nadamo se da će teniska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvariti pobijedu nad selekcijom Meksika, te izboriti kvalifikacioni meč za finalni turnir „Davis Cup by Rakuten„ takmičenja u 2023. Godini.

Sutrašnji mečevi počinju u 10.30 sati.

SRETNO MOMCI

#Tenis BiH #Davis Cup by Rakuten #WORLD GROUP