Ivan Biletić i Rania Musić juniorski prvaci BiH u kategoriji do18 godina

1234
Ivan Biletić i Rania Musić juniorski prvaci BiH u kategoriji do18 godina
 
Teniski klub "Sloboda" iz Tuzle je 18.02. i 19.02. bio domaćin Zimskog juniorskog prvenstva Bosne i Hercegovine u kategoriji juniora i juniorki do 18 godina starosti.
 
U dijelu turnira kod juniora U18 ukupno je učestvovalo dvadeset i pet igrača iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su pokazali zadovoljavajući nivo prikazanog tenisa na jednom od najprestižnijih turnira iz nacionalnog kalendara Teniskog saveza BiH. U polufinalnim mečevima sastali su prvi nosilac turnira Edin Mulalić i treći postavljeni nosilac Amar Silajdžić, dok su u drugom polufinalu igrali osmi nosilac Mijatović Danis i Ivan Biletić, koji je na turnir došao kao ne postavljeni igrač.
 
Edin Mulalić je rezultatom 6/3, 6/3 pobijedio Amara Silajdžića i zasluženo izborio finale. Ivan Biletić je do polufinalnog meča u kojem je igrao sa Danisom Mijatovićem izgubio svega četiri gema.U polufinalu protiv Danisa je Ivan pokazao da se nalazi u odličnoj formi, te je sa ubjedljivih 6/0, 6/0 pobijedio Mijatovića i izborio plasman u finale Zimskog prvenstva BiH za juniore do 18 godina.
Biletić je finalu protiv Mulalića nastavio sa izvanrednom igrom, te je ga je pobijedio sa 6/1,6/1 i zasluženo osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine na Zimskom prvenstvu za juniore do 18 godina starosti.
 
Na turniru kod juniorki prijavilo se samo sedam takmičarki, što je zabrinjavajuće za ovu kategoriju juniorki. Do polufinala su došle Emina Lagarija, Tea Kovačević, Rania Musić i Hena Kadić.U pulufnanom meču između Emine Lagarije i Tee Kovčević smo vidjeli da godine u ženskom tenisu ne predstavljaju razliku. Trinaestogodišnja Tea Kovačević je uspjela pobijediti prvu nositeljicu turnira osamnaestogodišnju Eminu Lagariju rezultatom 6/2, 6/4.Ovom pobijedom Tea je izborila finale i otvorila put da nakon osvojenih titula juniorske prvakinje BiH u kategoriji do 14 i 16 godina u 2023  takmičarskoj sezoni, osvoji i titulu državne prvakinje u kategoriji juniorki do 18 godina.
Nakon odigranog drugog polufinalnog meča između druge nositeljice turnira Ranie Musić i Henne Kadić, u kojem je Rania je slavila sa 2-0 u setovima (6/2,6/2) na redu je bilo i finale za juniorke U18.
Rania Musić je sa 6/3, 6/3 pobijedila Teu Kovačević, te na taj način osvojila prvo mjesto na Zimskom prvnenstvu BiH za juniorke do 18 godina. Rania je pobijedom u finalu zaustavila mladu Teu, da samo sa   trinaest godina osvoji titulu i prvakinje BiH do 18 godina.
 
Teniski savez Bosne i Hercegovine upućuje iskrene čestitke pobjednicima Zimskog prvenstva BiH u kategoriji juniora i juniorki 18 & U, kao i svim učesnicima na turniru.
 
#Tenis BiH #Zimska prvenstva BiH #juniori 18&U #juniorke 18&U