NAJAVA OTVARANJA TENISKOG KOMPLEKSA U PARKU „RAVNE 2“

1234

 

Povodom svečanog otvaranja teniskog kompleksa, budućeg Regionalnog centra za pripreme vrhunskih tenisera u parku „Ravne 2“ u Visokom, danas je održana press konferencija u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH.

Na press konferenciji su prisustvovali dr. Semir Osmanagić, direktor Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ i nosilac Projekta, te ispred partnera Projekta: predsjednik OK BiH g.Milanko Mučibabić, potpredsjednici OK BiH g.Izet Rađo i g.Marijan Kvesić, predsjednik Teniskog saveza BiH g.Miodrag Marković, potpredsjednici Teniskog saveza BiH g.Kemal Ademović i g.Ivan Brkić, te direktor Teniskog saveza BiH g.Senad Hadžimešić.

Dr. Semir Osmanagić je prisutne medije upoznao sa Projektom i programom Svečanog otvaranja kompleksa koji je najavljen za srijedu 13.07.2022. godine. Program počinje u 10:00 sati na teniskom stadionu, teren br.1 mečevima muških juniorskih reprezentacija Italije, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine u kategoriji do 12 godina koji će učestvovati na teniskom kampu u Dobojui. Program će pored centralnog događaja koji počinje u 15.30, susretima i mečevima vrhunskih teniskih profesionalaca Novaka Đokovića, Aljaža Bedenea, Ivana Dodiga i Aldina Šetkića, biti obogaćen kulturnim, muzičkim i gastronomskim sadržajem. Glavni Program će se završiti u 20:45 sati.

Dr. Osmanagić je također najavio i događaj „NBA zvijezde za djecu bez roditelja“ gdje su svoj dolazak potvrdili košarkaške zvijezde Mirza Teletović, Jusuf Nurkić i Džanan Musa. Druženje NBA zvijezda sa mališanima je predviđeno za četvrtak 14.07.2022. godine u teniskom kompleksu u parku „Ravne 2“.

Predsjednik Teniskog saveza BiH g.Marković je ukratko informisao o učešću Teniskog saveza BiH kao partnera u Projektu, te izrazio veliko zadovoljstvo što je BiH dobila mjesto za promovisanje teniskog sporta i pripremu vrhunskih tenisera. Predsjednik Marković je rekao da će Teniski savez BiH nastaviti pružati punu podršku ovom projektu u skladu sa mogućnostima Saveza.

Predsjednik OK BiH Milanko Mučibabić se zahvalio na ukazanom povjerenju da OK BiH bude partner ovog jedinstvenog teniskog projekta, te naglasio da OK BiH izuzetno cijeni ovaj Projekat i podržava svaki rad na promociji i unapređenju sporta i sportista.

#Tenis BiH #OK BiH #Park Ravne 2