NOVAK JAĆIMOVIĆ I TEA KOVAČEVIĆ PRVACI BIH DO 14 GODINA

1234

NOVAK JAĆIMOVIĆ I TEA KOVAČEVIĆ PRVACI BIH DO 14 GODINA

 
 
Teniski klub "Sloboda" Tuzla bio je od 27.05. do 29.05.2023.godine domaćin državnog prvenstva Bosne i Hercegovine za juniorke i juniore do 14 godina starosti. Na prvenstvu su se okupili najbolji igrači iz cijele države. Osim turnira u pojedinačnoj konkurenciji, odigran je turnir i u igri parova, te smo dobili prvake Bosne i Hercegovine i u konkurenciji dublova.
 
U muškoj juniorskoj kategoriji U14, prvo mjesto osvojio je Novak Jaćimović iz Banja Luke. Jaćimović je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi, što su pokazuju i njegove igre na turnirima iz kalendara Tennis Europe. Novak je u finalu bio bolji od Danina Šačiragića iz Sarajeva, pobjedivši ga rezultatom 6/3, 6/1.Ulaskom u finale Danin je postao vice-prvak BiH u kategoriji U14.
 
Kod juniorki, očekivanu novu titulu prvakinje BiH do 14 godina starosti ponijela je Tea Kovčević iz Gradiške.Već smo navikli da Tea osvaja državna prvenstva u Bosni i Hercegovini, ali njeni odlični rezultati se ostvaruju i na turnirima i iz europskog kalendara Tennis Europe.To pokazuje trenutni Tein ranking na rang listi Tennis Europe, gdje se Tea nalazi na 22 mjesto najboljih juniorki Europe.U finalu Tea se sastala sa Zanom Kunosić iz Tuzle. Rezultat finalnog meča bio je Tea Kovačević - Zana Kunosić 6/1, 6/3.
 
Prvaci BiH u igri parova kod juniora U14 su Adi Džindjovski i Andrija Martinović. Dok su drugoplasirani bili Filip Jevtić i Benke Stefan (rezultat finala 6/1, 6/0). Najbolje juniorke i prvakinje Bosne i Hercegovine u kategoriji U14 su Tea Kovačević i Tara Jokić, koje su u finalu bile bolje od Zane  Kunosić i Nikoline Kovačević (rezultat 6/1, 6/2). Osvajanjem prvog mjesta i u dublu Tea Kovačević je osvojila duplu krunu na prvenstvu Bosne i Hecegovine za juniorke do 14 godina starosti.
 
#Tenis BiH #kategorija 14&U #prvaci singl Novak Jaćimović &Tea Kovačević #prvaci dubl Adi Džindjovski/Andrija Martinović & Tea.Kovačević/Tara Jokić