Tennis Europe "Zenica Open 16&U 2022": DUPLE KRUNE ZA SLOVENCA PAOLA ANGELIJA I SLOVAKINJU KALI SUPOVU

1234
U Zenici je od 30.04 do 07.05.2022 godine održan prvi ovogodišnji teniski turnir iz kalendara Tennis Europe koji se igra u Bosni i Hercegovini. Turnir se igrao u kategoriji za juniorke i juniore do 16 godina starosti, a organizator turnira je bio Teniski klub "Čelik" iz Zenice.
Na turniru je učestvovalo sedamdeset tenisera i teniserki iz četrnaest europskih zemalja.
Dvadeset i četvero igračica i igrača iz Bosne i Hercegovine nastupalo je na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju.Četrnaest juniora i deset juniorki koji nastupaju pod bosanskohercegovačkom zastavom, tražili su pobjedama nove međunarodne bodove kako bi poboljšali svoje rankinge na juniorskoj rang listi Europe.
Najuspješniji rezultat od predstavnika iz Bosne i Hercegovine imala je Sabina Hasančić koja se plasirala u polufinale ženskog pojedinačnog dijela turnira, dok je Asja Salkanović zaustavljena u četvrtfinalu. U igri parova bh juniori Ivan Biletić i Amar Silajdžić, te juniorke Ana Savić i Adna Proho  su stigli  do polufinala.
Pobjednica međunarodnog turnira "ZENICA OPEN" u pojedinačnoj konkurenciji kod juniorki je Kali Supova iz Slovačke. Supova je u finalu ubjedljivo bila bolja od srbijanske teniserke Maše Janković, pobjedivši je rezultatom 6/0, 6/1.
Kod juniora u finalu su se sastali Slovenac Paolo Angeli i Madžar David Bakonyi. Slovenac je pobjedom od 6/3,6/1 zasluženo osvojio prvo mjesto.
Slovenački dubl Paolo Angeli/Matić Hribar su pobjedom od 7/6(5), 7/6(3) nad Madžarskom kombinacijom u sastavu Adam Jilly/David Bakonyi bili najbolji u igri parova.
Slovakinja Kali Supova je sa dubl partnericom Astrid Joha Bilić iz Hrvatske u finalnom meču dubl turnira pobijedila hrvatski par Leonu Aljinović/Katarinu Bulić rezultatom 6/0,6/1.
Paolo Angeli i Kali Supova su osvjanjem prvog mjesta u pojedinačnoj i u konkurenciji igre parova osvojili duplu krunu na turniru.
 
#TenisBiH #ZenicaOpen #Tennis Europe