ZAVRŠENI RAZVOJNI TURNIRI I TRENING KAMP U ANTALIJI

1234
Reprezentativci Bosne i Hercegovine u kategoriji do 14 godina starosti učestvovali su od 24.02 do 07.03.2022 godine na "Development" razvojnim turnirima u Antaliji (Turska) iz kalendara Tennis Europe, dok su pobjednici Zimskih prvenstava BiH u kategoriji do 12 godina pozvani na Trening kamp u organizaciji Tennis Europe u istom vremenskom periodu.
Ekipa iz BiH do 14 godina na "Development" razvojnim turnirima učestvovala je u sastavu: Ian Boloban, Amir Škrijelj, Ena Bećirović i Ana Savić. Trener bh tima U14 bio je Ismar Salčinović. Bosanskohercegovački reprezentativci su ostvarili očekivane rezultate i u muškoj i ženskoj konkurenciji. Svaki od bh igrača i igračica su se uspjeli plasirati u četvrtfinale u pojedinčnoj konkurenciji, dok su u igri parova došli do trećeg mjesta na turniru.
Prvaci Zimskih prvenstava BiH do 12 godina Tea Kovačević i Mahir Butković predvođeni trenerom Markom Kovačevićem bili su predstavnici Bosne i Hercegovine na Tening kampu u organizaciji Tennis Europe. U sklopu kampa su bili organizovani i turniri za učesnike Trening kampa. Tea Kovačević na oba turnira pokazala kvalitet i osvojila dva prva mjesta. Mahir Butković je na drugom turniru došao do finala, te osvojio drugo mjesto.
Učestvovanje na ovakvim projektima Teniskog saveza BiH u saradnji sa Tennis Europom ima za cilj sticanje međunarodnog teniskog iskustva, te mogućnost napredovanja i dizanje forme svakog pojedinca. Države učesnice na ovim projekitma Tennis Europe su: Bugarska, Turska, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Armenija, Crna Gora, Albanija, Moldavija, Gruzija i Bosna i Hercegovina.
 
#Tennis Europe #Development #Tenis BiH