10/06/06 - Bašić/Brkić osvojili turnir u Milanu!

1234

Naši predstavnici na izuzetno jakom turniru za mlade tenisere (do 16 godina), koji se održava u Milanu (Italija), u finalu bili bolji od para iz Argentine

Dobar nastup u pojedinačnoj konkurenciji, Mirza Bašić i Tomislav Brkić su potvrdili i u kategoriji parova. Finalni meč u konkurenciji parova, protiv Cristobala Saavedra (Čile) i Alvara Raposa (Peru) prošao je u znaku sjajnog nastupa naših mladih tenisera, koji su tako trijumfalno završili niz od pet dubl-nastupa. Samo finale je bilo izuzetno dramatično, o čemu zorno svjedoči i konačni rezultat - 6:4, 4:6, 7:6(8). A o tome koliko je bilo dramatično ponešto može reći podatak da su naši predstavnici spasili čak tri meč lopte Inače, naš par je bio 4. nositelj na ovom turniru, dok su ovi Latinoamerikanci bili veliko iznenađenje, jer su kao nepostavljeni došli do finala.
Podsjećamo, naš par je na putu do ovog trofeja eliminirao, redom parove Kevin Konfederak /Guido Andreozzi (Argentina), Giorgio Portaluri /Andrea M. Volta (Italija), Marco Speronello / Enrico Fioravanti (7, Italija), Henrique Cunha / Andre Stabile (Brazil) i, na kraju, par Cristobal Saavedra / Alvaro Raposo (Čile/Peru).