Vijesti za mjesec: Maj 2018

1234

SUANA TUCAKOVIĆ I RADOMIR TOMIĆ POBJEDNICI PRVENSTVA BIH DO 14.GODINA

U Tuzli  je od 27.05. do 29.05.2018.godine održano Prvenstvo za juniore i juniorke u kategoriji do 14.godina starosti. 
Najbolja junoorka do 14.godina je Suana Tucaković iz Sarajeva, koja je u finalu bila bolja od Amile Gulamović iz Tuzle savladavši je razultatom 6/4. 6/2. Inaće ovo je Suani Tucaković druga titula na Prvenstvima BiH u 2018.godnini. Pvu titulu je osvojila na Zimskom Prvenstvu BiH u januaru, gdje je također u finalu pobijedila Amilu Gulamović.
Zvorničanin Radomir Tomić je pobjenik Prvenstva BiH kod juniora. Tomić je u finalu bio bolji od sarajlije Tarika Bajrovića. Razultat finalnog meča bio je 6/2, 6/1 za Tomića.
Na turniru je učestvovalo preko 40 juniora i juniorki iz cijele Bosne i Hercegovine.
 
U prilogu rezultati dubla kod djevojcica i slike finalista.
Svi rezultati su unijeti u bazu i slike dostavljene u Savez.
Ukupno je bilo 40 učesnika, 22 dječaka i 18 djevojcica.
Babic i Pasanovic se nisu pojavili niti opravdali izostanak.
Od sudija sa licencom B bile su Jasna Azabagic i Aida Fakić,
niko drugi se nije odazvao na poziv.
 
OVDJE mozete pogledat kostur dubla.
 
 
 
Teniski savez BiH upućuje iskrene čestitke pobjednicima na turniru, kao i svim učesnicima na fer i sportskoj borbi.
1234

PRAVILNIK O POJEDINAČNIM TENISKIM TAKMIČENJIMA I OPSTE ODREDBE

TENISKI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE OBJAVLJUJE PRAVILNIK O POJEDINAČNIM TENISKIM TAKMIČENJIMA I OPSTE ODREDBE. 

 

OVDJE MOZETE SKINUTI PRAVILNIK.

 

 

 

TSBIH

1234

SUDIJSKE TAKSE TSBIH

PRIJEDLOG SUDIJSKIH TAKSI ZA MEDJUNARODNE
TURNIRE I TURNIRE IZ KALENDARA TSBIH

 

OVDJE MOZETE SKINUTI PRIJEDLOG SUDIJSKI TAKSI.

 

 

 

TSBIH

1234

PRAVILNIK O LICENCIRANJU TENISKI SUDIJA TSBIH

TENISKI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE OBJAVLJUJE PRAVILNIK O LICENCIRANJU TENISKI SUDIJA TSBIH

 

OVDJE MOZETE SKINUTI PRAVILNIK.

 

 

 

TSBIH

1234

SPISAK LICENCIRANIH SUDIJA TS BIH ZA 2018 GODINU

TENISKI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE OBJAVLJUJE SPISAK LICENCIRANIH SUDIJA TS BIH ZA 2018 GODINU.

 

 

 

OVDJE MOZETE SKINUTI SPISAK.

 

 

 

 

TSBIH

1234

Sarajevo: Održana press konferencija TSBiH

Danas je u Sarajevu održana press konferencija Teniskog saveza BiH na kojoj su se medijima obratili predsjednik TSBiH Ivan Brkić, podpredsjednik Kemal Ademović i direktor TSBiH Senad Hadžimešić.

Uvodnu riječ dao je direktor TS Senad Hadžimešić koji je govorio o aktivnostima saveza, uspjesima naših Davis Cup i Fed Cup selekcije, te o saradnji sa Tennis Europe zahvaljujući kojoj juniori imaju priliku za napredak.

Podpredsjednik Kemal Ademović istakao je da je plan da 2019.godina bude godina posvećena razvoju teniskog sporta u BiH, sa akcentom na mlađe kategorije jer. On je napomenuo da i, pored teške finansijske situacije, Teniski savez funkcioniše besprijekorno, te da se u Upravnom odboru, gdje su predstavnici svih konstitutivnih naroda, sve odluke donose jednoglasno,

Prije četiri godine, kada je nova uprava preuzela mandat, zatečena je teška finansijska situacija u Savezu, koja je u međuvremenu velikim naporima sanirana do nivoa neophodnog za normalno funkcioniranje, rekao je Ivan Brkić. Predsjednik je posebno naglasio sjajnu atmosferu u našem Davis Cup timu koji se prvi put plasirao u play off za Svjetsku grupu.  Podsjetio je da će Savez morati da zatvori finansijsku konstrukciju za put našeg tima na susret sa Japanom u septembru/rujnu, te da će pomoć biti zatražena od Vijeća ministara BiH, te od drugih nivoa vlasti, kao i privrednika.

Na pitanje novinara o mogućem novom kapitenu našeg Davis Cup tima, predstavnici Saveza su rekli da se traži kvalitetno rješenje, a takvo rješenje iziskuje i dodatna ulaganja. Takođe, naglašeno je da će mogući izbor biti napravljen u dogovoru sa igračima.

Podsjećamo, naš Davis Cup tim se pobjedom nad Slovačkom u Bratislavi početkom aprila/travnja plasirao prvi put u historiji u play-off za Svjetsku grupu, a igrat će se od 14. do 16.septembra u Utsubo Tennis Centru u Osaki.

 

OPŠIRNIJE U BH MEDIJIMA!

 

Predstavnicima medija još jednom zahvaljujemo za podršku i praćenje rada TSBiH i rezultata svih teniskih kategorija, te prenosimo izvinjenje Miodraga Martinovića, člana UO TSBiH koji, iako najavljen, nije bio u mogućnosti da prisustvuje današnjoj press konferenciji. 

 

 

1234

Prvenstvo BiH do 12 godina: Pobjednici Marko Maksimović i Anastasija Ignjatić

Od 13. do 15.maja u Sarajevu je odigrano prvenstvo Bosne i Hercegovine u kategoriji juniora i juniorki do 12 godina starosti, a učestvovalo  je više pedeset takmičara i takmičarki iz cijele Bosne i Hercegovine.
 
 
U finalnom meču  su se kod juniora sastali Marko Maksimović iz Doboja i Fatih Šišić iz Zenice. Maksimović je pobijedio razultatom 6-2, 6-4 i zasluženo osvojio prvo mjesto na Prvenstvu Bosne i Hercegovine.
 
Najbolja juniorka Bosne i Hercegovine u kategoriji do 12.godina je Banjalučanka Anastasija Ignjatić. Ona je u veoma neizvjesnom finalnom meču bila bolja od Asje Salkanović iz Zenice, pobjedivši razultatom 6-2, 6-7(5), 10-5.
 
Teniski savez Bosne i Hercegovine upućuje iskrene čestitke svim učesnicima i učesnicama na turniru, a posebne čestitke idu pobjednicima i pobjednicama na ostvarenim razultatima.
 
Teniski savez BiH
 
1234

Dražen Petrović pobjednik tunrira iz kalendara Tennis Europe "ZENICA OPEN 2018" u kategoriji U16

U organizaciji Teniskog kluba“Čelik“ Zenica,odrzan je 19.-ti teniski turnir

„Zenica Open 2018.“ iz kalendara Tennis Europe za juniore-ke do 16 g.

 

Turnir se igrao na terenima Kamberovica polja u terminu 29.04.-05.05.2018.U nedjelju

i ponedjeljak(29.-30.04.) su na rasporedu bili kvalifikacioni mecevi,a u utorak 01.05.

 poceo je  glavni turnir u pojedinacnoj i konkurenciji parova

 

  • Na turniru je učestvovalo oko 80 igrača iz 12 zemalja Evrope

 

 

Rezultati u pojedinacnoj konkurenciji

 

POLUFINALE-muški:

TEODOROVIĆ PETAR    (SRB)            - MILANOVIĆ DUŠAN          (SRB)        6-4 6-4

PETROVIĆ DRAŽEN       (BIH)           - MURRAND MARTEN         (EST)         6-2 6-1

 

F I N A L E :

1234

Davis Cup: BiH protiv Japana u Osaki

 

Utsubo Tennis Center u Osaki bit će domaćin teniskim selekcijama BiH i Japana u play-off susretu za Svjetsku grupu Davis Cup-a, saopćeno je danas iz Međunarodne teniske federacije.

Sportski kompleks smješten na 20 hiljada kvadratnih metara, čine glavni teniski teren stadionskog tipa sa tribinama za pet hiljada gledatelja, te još 16 terena sa dodatnim kapacitetom za pet stotina gledatelja.

Na ovoj lokaciji se posljednjih godina igraju Fed Cup i Davis Cup mečevi, a u play-off susretu prošle godine na istom mjestu su japanski teniseri savladali ekipu Brazila.

Podsjećamo, play-off za Svjetsku grupu  na rasporedu je od  14. do 16.septembra/rujna, a igrat će se po starom, trodnevnom modelu i na tri dobijena seta.

Japancima bi pobjeda donijela petu sezonu zaredom u Svjetskoj grupi, dok bi za tim BiH pobjeda bila novo poglavlje u historiji bh sporta.

 

Photo credit: Osaka Sports-Camp Guide