Vijesti za mjesec: Februar 2021

1234

TITULE ZA SUANU TUCAKOVIĆ I ANDREJA NEDIĆA

Zimska prvenstva Bosne i Hercegovine u 2021 godini za juniorske kategorije završena su turnirima za juniorke i juniore do 18 godina koja su se odigrala prošlog vikenda (06-08.02.). Domačin " Zimskskih prvenstva BiH " kod juniorki bila Teniska akademija "Gabeljić" iz Sarajeva, a za juniore domačin je bio Tenis klub " Doboj ". Broj učesnika u kategoriji do 18 godina bio je veliki u odnosu na predhodne godine, što Teniskom savezu BiH daje za pravo da pandemija korona COVID-19 nije u velikoj mjeri imala uticaja na trenažni proces takmičara/ki.
 

1234

ASJA SALKANOVIĆ I EDIN MULALIĆ POBJEDNICI ZIMSKIH PRVENSTAVA BIH U KATEGORIJI DO 16 GODINA

U Banja Luci su se od 30.01. do 01.02. 2021.godine odigrala " Zimska prvenstva Bosne i Hercegovine " iz kalendara TSBiH za 2021.godinu u kategoriji juniori i juniorke do 16.godina starosti.
Domačin prvenstva za juniore bio je Tenis klub " Borac ". Junorke su svoje mečeve igrale  na terenima Teniskog kluba " Elit ". Na " Zimskim prvenstvima BiH "  u kategoriji do 16 godina učestvovalo je oko pedeset takmičara i takmičarki.
 
Pobjednik " Zimskog prvenstva BiH " kod juniora je Edin Mulalić iz Tuzle koji je u finalu bio bolji od Marka Maksimovića iz Doboja. Mulalić je u finalu  rezultatom  6/1, 2/6, 6/2 zasluženo osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine na " Zimskom prvenstvu BiH "  za 2021 godinu.
 
 
Rezultati polufinalnih mečeva (juniori):
Mulalić Edin - Tumbas Kajgo           2/6, 6/3, 6/0
Marko Maksimović - Amar Silajdžić 6/0, 6/3
 
U finalu na " Zimskom prvenstvu BiH "  kod juniorki do 16.godina igrale su Asja Salkanović iz Zenice i Anastasija Ignjatić iz Banja Luke. Rezultat u finalnom meču bio je 6/1, 7/6 (2) za Zeničanku. Asja Salkanović je pokazala najbolju formu na turniru i zasluženo  osvojila  titulu prvakinje Bosne i Hercegovine.
 
Rezultati polufinalnih mečeva (juniorke): 
Salkanović Asja - Lagarija Emina   5/7, 7/6 (3), 6/2
Ignjatić Anastasija - Čabro Emina   7/5, 6/2
 
Teniski savez BiH upućuje iskrene čestitke Asji i Edinu na osvojenim titulama prvaka Bosne i Hecegovine na " Zimskom prvenstvu " u kategoriji za juniorke i juniore do 16 godina. Također TSBiH čestitke upućuje i za sve učesnice i učesnike koji su prikazali veoma dobru igru na teniskim mečevima i pozitivna sportsku atmosferu tokom trajanja turnira.
 
Teniski savez BiH se zahvaljuje teniskom klubu " Borac " i  teniskom klubu  " Elit " iz Banja Luke na dobroj organizaciji " Zimskih prvenstava Bosne i Hercegovine ", te se zahvaljuje na poštivanju, pridržavanju  svih preporuka i  propisanih epidemioloških mjera, kao i naredbi koje se odnose na spriječavanje širenja pandemije korona virusa COVID-19.