Vijesti za mjesec: Januar 2021

1234

FILIP ĐOKIĆ I TEA KOVAČEVIĆ POBJEDNICI ZIMSKOG PRVENSTVA BIH DO 12.GODINA

Zimskim prvenstvima Bosne i Hercegovine za juniorke i juniore do 12.godina nastavljena su takmičenja iz kalendara Teniskog saveza BiH za 2021.godinu. Takmičenja su održana kao i proslog vikenda na terenima Općine Centar u Sarajevu od 23.01. do 25.01.2021.godine. Na Zimskim prvenstvima BiH za najmlađe tenisere i teniserke učestvovalo  pedeset četiri dječaka i djevojčice iz teniskih klubova iz cijele Bosne i Hercegovine. Takmičenje je proteklo u fer i sportskoj borbi, a prikazani " level " tenisa za ovaj uzrast zadovoljio svojim kvalitetom.
 
Kod juniora, na Zimskom prvenstvu  učestvovao je trideset i jedan dječak. Nakon nekoliko veoma interesantnih mečeva u finalu su se sastali Đokić Filip iz Brčkog i godinu dana mlađi Butković Mahir iz Tuzle. Rezultatom 6/0,6/0 Filip Đokić osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine na Zimskog prvenstvu za juniore do 12.godina starosti.
RAZULTATI FINALE (M):                    Đokić Filip - Butković Mahir        6/0, 6/0
RAZULTATI POLUFINALE (dječaci):  Đokić Filip -  Ždralo Sergej         6/2, 6/2
                                                            Butković Mahir -  Jevtić Filip      6/4, 0/6,10/8
 
Dvadeset sedam juniorki do 12.godina prijavilo je svoje učešće na Zimskom prvenstvu BiH. Prvakinja Bosne i Hercegovine na Zimskom prvenstvu u 2021.godini kod juniorki je Tea Kovačević iz Gradiške. U finalnom meču Tea je pobijedila Nejlu Helač iz Sarajeva rezultatom 6/1,6/2.
 
RAZULTATI FINALE (Ž):            Tea Kovačević - Helač Nejla               6/1, 6/0
 
RAZULTATI POLUFINALE (Ž):  Tea Kovačević - Šačirović Eda-Lara   6/0, 6/0
                                                   Helač Nejla - Bujaković Andrea          6/0, 6/1
 
Filip i Tea su odigrali veoma dobar turnir i zasluženo ponijeli titule prvaka i prvakinje Bosne i Hercegovine na prvenstvu do 12 godina. Ovim putem Teniski savez BiH upućuje iskrene čestitke pobjednicima i svim igračima i igračicama na prikazanom nivou teniske igre i fer i korektnoj borbi.Posebna zahvala pripada trenerima, pratiocima mladih tenisera i teniserki koji su podržali sve napore TSBiH u organizaciji takmičenja i pridržavali se svih neophodnih epidemioloških mjera o sprečavanju širenja korona virusa COVID-19.

1234

LANA PETKOVIĆ I AFAN NEKOVIĆ PRVACI ZIMSKOG PRVENSTVA BIH DO 14. GODINA

U Sarajevu je od 16 do 18.01.2021.godine održano prvo Zimsko prvenstvo BiH za juniore i juniorke do 14.godina starosti u novoj takmičarskoj sezoni.Prvenstvo se odigralo na terenima Općine Centar. Veliku pomoć održavanju Zimskih prvenstava BIH je dala Općina Centar i Načelnik Srđan Mandić koji su ustupili terene za odigravanje turnira.
Na turniru su igrali najbolji juniori i juniorke iz BiH. Mečevi su bili veoma zanimljivi i na zavidnom teniskom nivou. Na Zimskom prvenstvu učestvovalo je preko pedeset djevojčica i dječaka koji su pružili osim dobrom tenisa fer i korektno ponašanje.
U finalu Zimskog prvenstva BiH kod juniora do 14.godina sastali su se Luka Đurđević iz Brčkog i Afan Neković iz Sarajeva.Prvak Bosne i Hercegovine na Zimskom prvenstvu u 2021 godini je Afan Neković. Afan je u finalnom meču rezultatom 7/6 (6) i 6/0 osvojio naslov pravaka Bosne i Hercegovine.
Kod juniorki do 14 godina pobjednica i prvakinja Bosne i Hercegovine na Zimskom prvenstvu je Lana Petković iz Teslića. Lana je finalu pobjedila Karlu Bakalar iz Čapljine rezultatom 6/1, 7/6 (3).
Ovim turnirom je otvorena takmičarska teniska sezona iz kalendara TSBiH za 2021. godinu. Već narednog vikenda igra se Zimsko prvenstvo BiH za juniorke i juniore do 12. godina.
Teniski savez BiH je ispunio sve neophodne epidemiološke uslove koji se primjenjuju po preporukama institucija, a odnose se na spriječavanje pandemije korona virusa COVID-19.
Iskrene čestitke idu prvacima Zimskih prvenstava BiH do 14.godina Afanu Nekoviću i Lani Petković, a svim učesnicima i njihovim trenerima, roditeljima i pratiocima se Teniski savez BiH zahvaljuje na saradnji i poštivanju mjera koje su preporučene za suzbijanje virusa COVID-19.✅