Vijesti za mjesec: Mart 2015

1234

Izvještaj sa drugog turnira Tennis Europe u Antaliji

Na drugom razvojnom turniru Tennis Europe u Antaliji u kategoriji do
14.godina bosanskohercegovački juniori i juniorke pod vodstvom
selektora Duška Lepira postigli su zapažene razultate.
Kod juniora prvo mjesto na turniru osvoijo je naš prestavnik Vanja

1234

Bh. juniori i juniorke na razvojnom turniru u Turskoj

Bosanskohercegovački juniori i juniorke na razvojnom turniru do 14.
godina, koje se igra u Turskoj (Antalija), nakon završenog prvog
turnira postigli su sljedeće razultate:
Juniori:

1234

POZIV ZA ORGANIZACIJU TURNIRA IZ KALENDARA TSBIH ZA 2015. GODINU

Poštovani,

ovim putem TSBIH upućuje poziv za organizaciju teniskih turnira, kao i
aplikacioni obrazac na koji možete prijaviti turnire u 2015.godini.

1234

Davis Cup: Susret Zimbabwe - BiH završen rezultatom 1:4

U posljednjem meču Davis Cup susreta Zimbabwe – BiH naš teniser Nerman Fatić nakon izgubljenog prvog seta rezultatom 6:3 protiv Benjamina Locka, predao je meč zbog prehlade koja se naglo pogoršala, te je konačni rezultat susreta 1:4 u korist BiH.

 

BiH se u 2.kolu Davis Cupa sastaje sa reprezentacijom Mađarske koja je u 1.kolu bila bolja od Moldavije. Susreti 2.kola na rasporedu su od 17. do 19.jula, a treće finalno kolo igrat će se u septembru. Cilj teniske reprezentacije BiH je pobjeda u sva tri kola i plasman u I grupu E/A zone Davis Cupa. 

 

 

1234

Davis Cup: Brkić savladao Garangangu

 

U četvrtom meču Davis Cup susreta Zimbabwe – BiH naš teniser Tomislav Brkić savladao je Takanyia Garangangu rezultatom 2:1 u setovima 6:7(4), 7:6(4), 7:5  za ukupno vodstvo BiH od 4:0

 

Nakon što je reprezentacija BiH već drugog dana susreta obezbijedila prolaz u 2.kolo Davis Cupa, odlučeno je da se posljednjeg dana mečevi igraju na 2 dobijena seta.

 

Naš kapiten Amer Delić iskoristio je i pravo na zamjenu igrača, te je danas u prvom meču Brkić igrao umjesto Damira Džumhura, a u drugom meču će Nerman Fatić umjesto Mirze Bašića odmjeriti snage sa Benjaminom Lockom. 

1234

Zahvalnica navijačima u Zimbabweu

Članovi Davis Cup reprezentacije BiH bili su prijatno iznenađeni spoznajom da u Harareu živi mala bh zajednica, te da su građani BiH tokom Davis Cup susreta Zimbabwe-BiH svakodnevno sa tribina Harare Sports Cluba bodrili naše tenisere. 

Pobjeda u 1.kolu Davis Cupa pripada i njima. 

 

HVALA VAM ZA PODRŠKU!

1234

Delić i Brkić o pobjedi u Zimbabweu

"Mislim da je današnji meč bio dosta težak. Prvi set smo uspjeli riješiti u našu korist jednim breakom. U drugom setu su oni počeli bolje igrati, ali mislim da smo na kraju ja i Mirza dobro odigrali, ipak je 3:1 na kraju za nas", rekao je Tomislav Brkić nakon dubl meča u kojem su on i Mirza Bašić savladali Waynea Blacka i Marka Fynna, te time zapečatili pobjedu BiH nad selekcijom Zimbabwea u 1.kolu Davis Cupa. 

 

„Mirza i Tomo su odlično odigrali danas, izgubili su drugi set, ali se vratili u trećem i četvrtom i zaključili konačnu pobjedu za nas“, sa zadovoljstvom kaže kapiten Amer Delić koji sa našim timom opušteno ulazi u treći dan susreta kada će najvjerovatnije priliku dati Brkiću i Fatiću da odigraju dva preostala single meča.  

 

Kratki video zapis proslave pobjede našeg tima na terenima Harare Sports Cluba pogledajte ovdje:https://www.facebook.com/dzumhur.damir

1234

Davis Cup: I treća pobjeda naših tenisera!

DAVIS CUP: ZIMBABWE – BiH 0:3

 

 

U  dugotrajnom i iscrpljujućem meču u teškim vremenskim uvjetima, naši teniseri Mirza Bašić i Tomislav Brkić uspjeli su savladati par iz Zimbabwea Wayne Black/Mark Fynn rezultatom  u setovima 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:4)

 

Time je BiH povela sa 3:0 u susretu sa selekcijom Zimbabwea u okviru 1.kola II grupe E/A zone Davis Cupa i osigurala učešće u 2.kolu u kojem će u julu igrati sa pobjednikom susreta Mađarska-Moldavija.

 

Domaći su imali velika očekivanja od ovog meča i nadali su se da će povratak veterana Waynea Blacka, „eksperta za dubl“, donijeti preokret.

 

U nedjelju će se igrati single mečevi, a selektori imaju pravo na zamjenu igrača. 

1234

Tomislav Brkić: Sutra nas očekuje težak meč

Dubl mečom u kojem će u subotu snage odmjeriti naši teniseri Mirza Bašić i Tomislav Brkić sa parom Wayne Black i Mark Fynn, na terenu Harare Sports Cluba nastavlja se susret BiH – Zimbabwe u okviru 1.kola II grupe E/A zone Davis Cupa.

 Wayne Black je veteran koji je svojevremeno bio jedan od najboljih svjetskih dubl igrača, a   Davis Cup reprezentaciji Zimbabwea se priključio kako bi svom timu pomogao da dođe do bodova.

Sutra nas čeka jako težak meč jer Zimbabwe igrača koji je bio Grand Slam pobjednik u parovima“, upozorava naš reprezentativac Tomislav Brkić. Bit će teški uvjeti vjerovatno jer i danas je bilo jako vruće, ali se nadam da ćemo dobiti taj meč i riješiti pitanje pobjednika tako da u treći dan možemo ući opušteno“,  kaže Brkić i najavljuje da će u tom slučaju on i Nerman Fatić igrati singl mečeve protiv Locka i Garangange u nedjelju.

Nastupom naših tenisera u Harareu zadovoljan je i selektor Amer Delić koji je i prije početka susreta govorio da je plan osvojiti dva boda već prvog dana. 

1234

Davis Cup: Mirza Bašić donio prvu pobjedu!

U prvom meču Davis Cup susreta Zimbabwe - BiH naš reprezentativac Mirza Bašić bez većih problema je savladao najbolje rangiranog domaćeg tenisera Takanyia Garangangu sa 3:0 u setovima (6:3, 6:3, 7:6)