Vijesti za mjesec: Novembar 2018

1234

DAVIS CUP: Memorial Drive Adelaide mjesto susreta Australia - BiH

Teniski centar Memorial Drive Adelaide odabran je za odigravanje susreta teniskih reprezentacija Australije i BiH 1. i 2.februara naredne godine, u okviru kvalifikacija za finalni turnir Svjetske grupe Davis Cup-a.

Kompleks Memorial Drive Adelaide ima čak 27 teniskih terena sa različitim podlogama, a još nekoliko ih je u izgradnji. Mnogi australski teniseri baš ovaj centar koriste za pripreme i treninge.

Prema novom modelu Davis Cup-a, u kvaifikacijama će 1.i 2.februara snage odmjeriti ukupno 24 tima, a 12 boljih ide na finalni turnir Svjetske grupe Davis Cup-a koji će se igrati u novembru 2019.godine.

Direktni učesnici finala su ovogodišnji finalisti i polufinalisti Svjetske grupe Hrvatska, SAD, Francuska i Španija, te ekipe Velike Britanije i Argentine koje su dobile „wild card“.

Bh. teniseri su, zahvaljujući rezultatima postignutim u okviru prve grupe Davis Cup-a u kojoj su bili ove godine, dobili priliku da naredne godine igraju kvalifikacioni meč za Svjetsku grupu.

 

Ostali parovi kvalifikacija:

Brazil – Belgija

Uzbekistan – Srbija

Indija – Italija

Njemačka – Mađarska

Švicarska – Rusija

Kazahstan – Portugal

Češka – Holandija

Kolumbija – Švedska

Austrija – Čile

Slovačka – Kanada

Kina - Japan

 

 

 

 

 

 

1234

KONKURS ZA ORGANIZACIJU TENISKIH TURNIRA ZA 2019.GODINU

Poštovani,
 
u prilogu  je aplikacioni obrazac za organizaciju  teniskih turnira iz kalendara Teniskog saveza Bosne i Hercegovine za 2019.godinu.
Prijava za organizaciju teniskih turnira je  otvorena do ponedeljka 03.12.2018.godine.
 
 
Obrazac možete skinuti OVDJE.
TSBIH