Vijesti za mjesec: Decembar 2016

1234

DRŽAVNO DVORANSKO PRVENSTVO BIH 14&U

Prijave na DRŽAVNO DVORANSKO PRVENSTVO BIH 14&U izvršite na linku ispod.

 

 

http://www.tsbih.ba/turniri/2017/14-godina/drzavno-dvoransko-prvenstvo-b...

 

 
1234

DRŽAVNO DVORANSKO PRVENSTVO BIH 12&U

Prijave na DRŽAVNO DVORANSKO PRVENSTVO BIH 12&U izvršite na linku ispod

 

http://www.tsbih.ba/turniri/2017/12-godina/drzavno-dvoransko-prvenstvo-b...

1234

OBAVJEŠTENJE ZA PREDSTOJEĆA DVORANSKA PRVENTVA BIH U 2017. GODINI

Poštovani teniseri i teniserke, 

1234

SRETNE PRAZNIKE ŽELI VAM TSBIH

1234

16.IZBOR SPORTISTE BiH: Davis Cup reprezentacija najbolja ekipa u 2016.godini

Davis Cup reprezentacija proglašena je za najbolju ekipu u tradicionalnom Izboru za sportistu godine u BiH, koji već 16 godina organiziraju Nezavisne novine. 

 

Pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH i u saradnji sa BHRT i brojnim sponzorima, Nezavisne novine su upriličile svečanost Izbora najboljih sportista u sarajevskom hotelu "Holiday" u četvrtak 15.12. 2016. 

 

Žiri kojim je predsjedavao Žarko Varajić, košarkaška legenda, za najbolji tim odabrao je našu tenisku reprezentaciju koja se ove godine, prvi put u historiji bh tenisa, plasirala u I grupu Davis Cup-a. 

 

Nakon preuzimanja nagrade od Mladena Ivanića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, publici se obratio Damir Džumhur: "U ime mojih kolega iz tima, u ime kapitena Amera Delića i u ime Teniskog saveza BiH, želim da zahvalim na ovoj nagradi. Zaista smo učinili sve da se plasiramo u prvu grupu, odigrali smo tri dobra meča i nadamo se dobrom rezultatu protiv Poljske u prvom kolu nove sezone Davis Cup-a."

 

Teniski savez BiH zahvaljuje žiriju i organizatoru na velikom priznanju. Takođe, čestitamo pobjednicima u svim kategorijama Izbora za sportistu godine, a posebno našem Damiru Džumhuru na osvojenoj nagradi "Miljenik publike". Zahvalnost izražavamo i sportskoj javnosti u BiH, navijačima i sponzorima, te se nadamo dobrim rezultatima i u budućnosti. 

 

https://twitter.com/DavisCupTeamBiH

https://www.facebook.com/DavisCupTeamBiH

 

1234

Teniski savez BiH dobitnik priznanja Olimpijskog komiteta BiH

 Teniski savez BiH dobitnik je priznanja za promociju sporta u našoj zemlji u izboru Olimpijskog komiteta BiH. Ova značajna nagrada je dodijeljena na ceremoniji održanoj u četvrtak 8.12. u prostorijama OK BiH u Sarajevu. 

 

Teniski savez BiH zahvaljuje žiriju i Olimpijskom komitetu BiH, te čestita dobitnicima ostalih nagrada i priznanja Olimpijskog komiteta. 

 

Napominjemo da su naše ženska teniska reprezentacija (Fed Cup) i muška teniska reprezentacija (Davis Cup) ove godine ostvarile istorijski uspjeh plasmanom u I grupu EA zone prvi put u historiji BiH.

Takođe, na Ljetnim olimpijskim igrama u Riu ove godine imali smo dva tenisera; Damir Džumhur i Mirza Bašić branili su boje BiH i time se upisali u bh sportsku historiju. 

 

Priznanje koje nam je dodijeljeno motiv je za još veći trud i rad u Teniskom savezu BiH.

Zahvaljujemo sportskoj javnosti na dosadašnjoj podršci, te se nadamo da će i dalje biti uz nas.