Vijesti za mjesec: Juni 2018

1234

TREĆA ATP TITULA U KARIJERI ZA FANTASTIČNOG DAMIRA DŽUMHURA!!!

Damir Džumhur je osvojio treću ATP titulu u karijeri slavivši u finalu Antalya Opena protiv Adriana Mannarina rezultatom 2:1 u setovima (6:1, 1:6, 6:1).
 
Naš najbolji teniser je sjajno igrao tokom cijele sedmice i nagrada za to je stigla. Danas smo gledali vrlo čudan meč što i rezultat govori, ali najbitnije je da je naš teniser uspio izvući pobjedu i doći do nove ATP titule u karijeri. Ovom pobjedom je Damir obezbijedio novi ranking karijere (23) i juriša ka top 20! 
 
Podsjetimo, Džumhur je u Sankt Peterburgu i Moskvi prošle godine osvajao titule također na ATP 250 turnirima.

Džumhur se na ovaj način sjajno pripremio za Wimbledon koji počinje već u ponedjeljak, a u prvom kolu naš najbolji teniser igra protiv Maximiliana Marterera.

 
 
Teniski savez BiH upučuje iskrene čestitke Damiru Džumhuru i želi nove uspjehe u karijeri. 
1234

SREBRNA MEDALJA ZA BH TENIS

Bosna i Hercegovina je dobila još jednu medalju na Mediteranskim Igrama u Španskom gradu Taragoni.
Za još jedan veliki uspjeh bh sporta pobrinule su se Fed Cup reprezentativke Bosne i Hercegovine u tenisu Dea Herđelaš i Nefisa Berberović.
 
Bh teniserke su osvojile srebrnu medalju, izgubivši u veoma neizvjesnom finalnom meču od turskog para Eraydin Basak i Oz Ipek. Samo nekoliko poena je dijelilo Bosnu i Hercegovinu od  još jedne zlatne medalje na Mediteranskim Igrama. Razultat u finalu je bio 6/0, 3/6 i 10/12 za turski tim.
Definitvno sportska javnost može biti ponosna na bosanskohercegovački tenis u zadnjih nekoliko godina. Teniseri i teniserke iz Bosne i Hercegovine postižu nevjerovatne uspijehe u tenisu širom svijeta i na taj način predstavljaju državu Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način. To su istinski pravi ambasadori Bosne i Hercegovine.
 
1234

PRVENSTVO BIH DO 18.GODINA:Titule za Saru Mikaču i Luku Puljića

U Doboju je od 9. do 11. juna 2018.godine odigrano Prvenstvo Bosne i Hercegovine u
u tenisu za juniorke i juniore do 18. godina starosti.
 
 Kod juniorki  najbolja je bila petnaestogodišnja banjalučanka Sara Mikača, koja je samo prije sedam dana pobijedila i postala šampionka Bosne i Hercegovine i u kategoriji juniorki do 16.godina. U finalu je bila bolja od Malinović Žanete iz Doboja, pobjedivši razultatom 6/4, 7/5.
 
 Sarajlija Luka Puljić je najbolji junior Bosne i Hercegovine u kateegoriji do 18. godina starosti. U finalnom meču su se sastali tuzlak Danijal Muminović i Luka Puljić. Puljić je pobijedio razultatom 6-3 2-6 6-2 i zasluženo osvojio Prvenstvo BiH za juniore do 18 godina.
 
1234

PULJIĆ LEO I MIKAČA SARA POBJEDNICI PRVENSTVA BIH DO 16. GODINA

U Banja Luci je od 02.06. do 04.06.2018.godine održano Prvenstvo za juniore i juniorke u kategoriji do 16.godina starosti. 
Najbolja juniorka do 16.godina je Sara Mikača koja je u finalu bila bolja od Baltić Ene savladavši je razultatom 7/6  6/3.
 
Kod juniora najbolji  je bio Puljic Leo koji je u finalu savladao Muminović Danijala sa rezultatom 1/6 6/0 7/5. 
 
Teniski savez BiH upućuje iskrene čestitke pobjednicima na turniru, kao i svim učesnicima na fer i sportskoj borbi.