Vijesti za mjesec: Juli 2022

1234

BRAVO TOMO!!!

Bosanskohercegovački Davis Cup reprezentativac Tomislav Brkić i Francisco Cabral iz Portugala pobjednici su ovogodišnjeg ATP turnira iz serije 250 "EFG Swiss Open Gstadd". ATP  turnir se odigrao u Švicarskom gradu Gstaddu od 18.07. do 24.07.2022 godine.
Bosanskohercegovačko/portugalski par Tomislav Brkić/Francisco Cabral je u finalu bio bolji od holandsko/austrijske kombinacije Robin Haase/Philipp Oswald koje su zasluženo pobijedili rezultatom 6/4, 6/4 ,te time osvojili još jednu ATP  titulu.

Pobjedom u prvom kolu nad prvim nosiocima turnira Rafaelom Matosom iz Brazila i Špancem Davidom Vega Hernandezom u veoma neizvjesnom meču (3/6, 7/6, 10/8) vidjelo se da su par Brkić i Cabral u dobrom ritmu, što je dovelo do osvajanja druge ATP titule za oba tenisera.Ovim rezultatom Tomo će se vratiti u TOP 50 tenisera svijeta u igri parova.
 
BRAVO MAJSTORE
 

1234

ZAVRŠEN MEĐUNARODNI TENISKI KAMP "DOBOJ 2022"

Teniski klub "Doboj" je od 12.07. do 17.07.2022 godine bio domaćin međunarodnog teniskog kampa u organizaciji Teniskog saveza BiH, na kojem su učestvovale reprezentacije Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije i Bosne i Hercegovine. Kamp je organizovan za juniore do 12 godina starosti. Ovaj kamp je bio zajednički projekat teniskih saveza Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije i Bosne i Hercegovine u sklopu priprema pred odlazak na ekipno europsko prvenstvo "SUMMER CUP" u kategoriji  12 & UNDER-boys.
Najbolji juniori koji su učestvovali na kampu, te koji će predstavljati svoje države na predstojećem prvenstvu Europe imali su veoma bogat sadržaj aktivnosti tokom boravka u Bosni i Hercegovini.
Osim treninga koji su bili dva puta dnevno tokom trajanja kampa, te igranja međusobnih mečeva, igrači su u  srijedu 13 jula imali priliku da upoznaju najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, koji je izdvojio svoje vrijeme kako bi dao podršku ovome projektu, te razgovarao sa mladim teniserima.
U četvrtak 14.07. kamp su posjetili predstavnici regionalnih saveza  g.Vladimir Jovanovski (Hrvatska), g.Gregor Krušić (Slovenija), g.Dušan Orlandić (Srbija), te direktor bosanskohercegovačkom saveza g.Senad Hadžimešić.Tokom posjete kampu održan je i radni sastanak na kojem se razgovaralo o budućoj saradnji ova četiri teniska saveza.
1234

Novak Đoković otvorio teniske terene u parku "RAVNE 2"

Otvoreni su teniski tereni u parku  "RAVNE 2" u Visokom. Prvi reket svijeta Novak Đoković je priredio pravi teniski spektakl za ljubitelje tenisa u Bosni i Hercegovini, odigravši egzibicioni/revijalni meč  na otvaranju novih teniskih terena vrhunskog kvaliteta, na kojem će se moći pripremati regionalne selekcije svih kategorija. U egzibicionom meču su još učestvovali Ivan Dodig, Aldin Šetkić i Aljaž Bedene. Osim ljubitelja tenisa iz cijele regije koji su uživali na egzibicionom meču, egzibiciji su prisustvovali teniserke i teniseri iz teniskih klubova iz cijele Bosne i Hercegovine.
Juniorske reprezentacije do 12 godina starosti iz Italije, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine,  koje se trenutuno nalaze na teniskom kampu u Doboju, su u sklopu priprema pred odlazak na ekipno prvenstvo Europe prije zvaničnog otvaranja terena u parku "RAVNE 2" igrali "mini" turnir, te su za vrijeme boravka imali priliku upoznati prvog reketa svijeta Novaka Đokovića. Prvi reket svijeta je upriličio druženje sa mladim teniserima i strpljivo razgovarao sa njima, odgovarajućim na postavljenja pitanja.
Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” na čelu sa Dr.Semirom Osmanagićem je za manje od 120 dana izgradila vrhunske teniske terene sa pratećom infrastrukturom, te organizovala ovaj vrhunski teniski spektakl na najbolji mogući način.
1234

NAJAVA OTVARANJA TENISKOG KOMPLEKSA U PARKU „RAVNE 2“

Povodom svečanog otvaranja teniskog kompleksa, budućeg Regionalnog centra za pripreme vrhunskih tenisera u parku „Ravne 2“ u Visokom, danas je održana press konferencija u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH.

Na press konferenciji su prisustvovali dr. Semir Osmanagić, direktor Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ i nosilac Projekta, te ispred partnera Projekta: predsjednik OK BiH g.Milanko Mučibabić, potpredsjednici OK BiH g.Izet Rađo i g.Marijan Kvesić, predsjednik Teniskog saveza BiH g.Miodrag Marković, potpredsjednici Teniskog saveza BiH g.Kemal Ademović i g.Ivan Brkić, te direktor Teniskog saveza BiH g.Senad Hadžimešić.

Dr. Semir Osmanagić je prisutne medije upoznao sa Projektom i programom Svečanog otvaranja kompleksa koji je najavljen za srijedu 13.07.2022. godine. Program počinje u 10:00 sati na teniskom stadionu, teren br.1 mečevima muških juniorskih reprezentacija Italije, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine u kategoriji do 12 godina koji će učestvovati na teniskom kampu u Dobojui. Program će pored centralnog događaja koji počinje u 15.30, susretima i mečevima vrhunskih teniskih profesionalaca Novaka Đokovića, Aljaža Bedenea, Ivana Dodiga i Aldina Šetkića, biti obogaćen kulturnim, muzičkim i gastronomskim sadržajem. Glavni Program će se završiti u 20:45 sati.

Dr. Osmanagić je također najavio i događaj „NBA zvijezde za djecu bez roditelja“ gdje su svoj dolazak potvrdili košarkaške zvijezde Mirza Teletović, Jusuf Nurkić i Džanan Musa. Druženje NBA zvijezda sa mališanima je predviđeno za četvrtak 14.07.2022. godine u teniskom kompleksu u parku „Ravne 2“.