Vijesti za mjesec: Maj 2017

1234

PULJIĆ LUKA I KATARINA TRIVIĆ POBJEDNICI PRVENSTVA BIH DO 16 GODINA

U Banja Luci se na terenima teniskog kluba "BORAC"  od 27. do 29. maja 2017.godine odigralo PRVENSTVO BOSNE I HERCEGOVINE za juniorke i juniore u katgoriji do 16. godina starosti.
Pobjednik i prvi junior Bosne i Hercegovine kod juniora do 16.godina je LUKA PULJIĆ iz Sarajeva. Puljić je u finalnom meču pobijedio Dražena Petrovića razultatom 6/0, 6/4.
Banjalučanka KATARINA TRIVIĆ je osvajač turnira kod juniorki.U finalu je Katarina bila bolja od Andrijane Dragić razultatom 6/2, 6/2.
Također je odigran turnir u muškim parovima. Titula je pripala dublu PETROVIĆ/MUHAREMOVIĆ, koji su u finalu pobijedili par  MILAKOVIĆ/LALIĆ sa 2-0 u setovima.
Teniski savez BiH upućuje iskrene čestitke  svim učesnicima i pobjednicima na turniru.
TSBIH
1234

TARIK REDŽIĆ I KATARINA STEVIĆ PRVACI BIH DO 14.GODINA

U Sarajevu je od 20.05 do 22.05.2017.godine  održano državno prvenstvo  Bosne i Hercegovine za junore i juniorke do 14 godina starosti.

 Kod juniora je najbolji bio Tarik Redžić iz Prijedora, koji je u finalu pobijedio Jovana Sinadinovića iz Banja Luke razultatom 6/2, 5/7, 6/4

U polufinalnim mečevima Redžić je pobijedio Muhameda Ademovića iz Sarajeva, dok je Sinadinović bio bolji od banjalučanina Đorđa Jankovića.
 

Katarina Stević iz Bijeljine je najbolja bosanskohercegovačka  juniorka do 14 godina. Katarina je razultatom 7/5, 6/1 bila bolja od drugoplasirane Ene Baltić iz Tuzle. 


Polufinalistice kod juniorki su Suana Tucaković iz Sarajeva i Amila Gulamović iz Tuzle.

Na prvenstvu BiH do 14 godina u Sarajevu se igrao i turnir u parovima. Kod juniora najbolji bh par je Sinadinović/Karahodža, koji je u finalnom meču bio bolji od para Redžić/Janković
Pobjednice kod juniorki su Tucaković/Gulamović, koje su u finalu savladale par Isić/Popović.
 
Teniski savez BiH upućuje iskrene čestitke svim učesnicima i učesnicama na turniru, kao pobjednicima i finalistima prvenstva Bosne i Hercegovine sa željom da u budućnosti postižu još bolje teniske razultate na domačim i međunarodnim takmičenjima.
1234

Završen 18-ti turnir TE 16&U „Zenica open 2017.“ Luka ĐURĐEVIĆ pobjednik, Katarina TRIVIĆ druga

U organizaciji Teniskog kluba“Čelik“ Zenica,odrzan je 18.-ti teniski turnir „Zenica Open 2017.“ iz kalendara Tennis Europe za juniore-ke do 16 g. Turnir se igrao na terenima Kamberovica polja u terminu 03.04..-07.05.2017.godine.  Na turniru je učestvovalo oko 80 igrača iz 16 zemalja Evrope ali i tim iz Australije  (Hrvatska,Srbija,Mađarska,Austrija,Rusija,Rumunija,Njemačka,Slovenija,Poljska,Češka,Turska,Belgija,Italija,Bugarska,Crna Gora, i  Bosna i Hercegovina). Igrači iz Bosne i Hercegovine su postigli veoma dobre razultate.Pobjednik turnira kod juniora je Luka Đurđević iz Doboja, a Banjalučanka Katarina Trivić je bila druga. Dobar nastup imala je još jedna teniserka iz Banja Luke Sara Mikača, koja je igrala polufinale.

 

 

 

Rezultati u pojedinacnoj konkurenciji

 

POLUFINALE-muški:

JEVTIĆ NIKOLA    (SRB)           - ĐURĐEVIĆ LUKA  (BIH)             4-6  4-6

TOMAC MAJ          (SLO)           - ZUBAC DIMITRIJE (SRB)            5-7  6-1  6-1

 

F I N A L E :

ĐURĐEVIĆ LUKA(BIH)          - ZUBAC DMITRIJE  (SRB)            6-3  6-1

 

 

 

POLUFINALE-djevojke:

WERONIKA BASZAK    (POL)     - MIKAČA SARA      (BIH)             6-1  6-2

PALOMA KERESZTES(HUN)    - TRIVIĆ KATARINA (BIH)             3-6  1-6

 

F I N A L E :

WERONIKA BASZAK(POL)    - TRIVIĆ KATARINA (BIH)          6-3  6-1

 

 

 

Rezultati u konkurenciji parova:

 

F I N A L A :

ĐURĐEVIĆ LUKA  (BIH)            STEFANOVIĆ LUKA (SRB)       3-6  6-2  10-8

POPOVIĆ FEDOR   (BIH)            TOMAC MAJ              (SLO)

 

WERONIKA BASZAK(POL)       LOPIČIĆ ANĐELA      (SRB)      6-4  6-2

 

TRIVIĆ KATARINA   (BIH)        PALOMA KERESZTES(HUN)

1234

VAŽNO OBAVIJEŠTENJE!!!

Poštovani korisnici novog TSBiH onlajn sistema za vođe takmičenja!
 

Kako bi uspješno započeli ovu sezonu TSBiH je odlučio da svim svojim takmičarima, trenerima, klubovima i sudijama uvede u potpunosti onlajn sistem za vođenje teniskih takmičenja.

U praksi to znači da će se sve teniske informacije vezane za klubove, takmičare, trenere i sudije 24 sata, 7 dana u sedmici nalaziti dostupni putem interneta. Nadalje, svi igrači moći će se sami prijavljivati i odjavljivati na turnire, a sudije će petkom na osnovu prijava i rang lista praviti elektronski žrijeb za turnir koji se održava u prvu subotu. Svi takmičari će od sudije dobiti imejl poruku u kojoj će biti naveden raspored igranja, odnosno kada se igrač mora pojaviti na turniru kako bi izvršio prijavu i uplatio kotizaciju za turnir. Ovo je uvedeno kako bi se izašlo u susret igračima koji dolaze iz udaljenih gradova, kako ne bi morali kretati rano ujutro da bi stigli na upis u 9 sati. 

Sistem za vođenje takmičenja je posebno prilagođen vođenju turnira do 10 godina koji se od ove godine igraju po grupama po raund robin sistemu.

1234

OTKAZAN OP MEĐUGORJE

ZBOG MALOG BROJA PRIJAVLJENIH IGRACA OTKAZAN JE TURNIR OP MEĐUGORJE.

 

 

VAS TSBIH