Vijesti za mjesec: Juli 2016

1234

RIO 2016: Uz Damira Džumhura, i Mirza Bašić ide na Olimpijske igre!

S ponosom Vas obavještavamo da će naš teniser Mirza Bašić nastupiti na XXXI Ljetnim olimpijskim igrama koje se održavaju od 5. do 21.08. u Rio De Janeiru, Brazil.

 

Naime, u utorak 19.07.2016. ITF (Međunarodna teniska federacija) obavijestila je Teniski savez BiH i Olimpijski komitet BiH da je otvoreno mjesto za Mirzu Bašića, a nakon što je naš teniser zvanično potvrdio želju da nastupi na Olimpijadi, aplikacija je dostavljena olimpijskom konsultantu u ITF.

 

„San svakog sportiste je da nastupi na OI i velika mi je čast da predstavljam svoju zemlju“, rekao je Mirza Bašić.

 

„Kako se ranije i Damir Džumhur kvalifikovao za OI, BiH će sada predstavljati dva tenisera što je ogromna stvar za ovako malu zemlju“, kaže Senad Hadžimešić, direktor TSBiH.

 

Teniski mečevi odvijat će se od 6. do 14.08.2016. u Olimpijskom teniskom centru u Riu na tvrdoj podlozi. Na Olimpijadi će učestvovati 172 igrača u pet konkurencija: muški singl i dubl, ženski singl i dubl, te mješoviti parovi.

 

 

presstsbih@gmail.com

1234

Davis Cup: BiH - Turska 3:1

U četvrtom meču susreta BiH i Turske U Bihaću Damir Džumhur savladao je Marsela Ilhana sa 3:0 (6-3, 6-0, 7-5) i time našem timu osigurao pobjedu ukupnim rezultatom 3:1 u 2.kolu Davis Cupa.

 

Posljednji, peti meč, prema odluci supervizora ITF Konstantina Zasjadka, a u skladu sa dogovorom sa kapitenima oba tima, neće se igrati. 

 

Naš tim se posbjedom u Bihaću plasirao u 3.kolo II euro-afričke grupe Davis Cupa u kojem će u septembru gostovati u Litvaniji. 

 

Izjave kapitena Amera Delića i Damira Džumhura: 

https://www.facebook.com/DavisCupTeamBiH/

 

 

1234

Davis Cup: BiH vodi 2:1 nakon pobjede u dublu

Mirza Bašić i Tomislav Brkić savladali su turski par Marsel Ilhan/Cem Ilkel sa 3:0 u setovima (6-2, 6-4, 6-1) i tako doveli BiH u vodstvo u susretu Davis Cup timova BiH i Turske koji se igra u Bihaću. 

 

Podsjećamo, zbog nepovoljnih vremenskih prilika dubl meč koji je trebalo da se igra juče (subota 16.07.) odgođen je za danas i počeo je jutros u 10 sati. Turski tim još juče je iskoristio pravo na zamjenu igrača, te je umjesto najavljenog Tune Altune igrao Marsel Ilhan. 

 

Ilhan će se u singl meču koji je na programu danas od 13 sati i 15 minuta suprotstaviti našem Damiru Džumhuru. 

Ukoliko nakon tog meča rezultat bude 3:1, postoji mogućnost da supervizor ITF Konstantin Zasjadko, u dogovoru sa timskim kapitenima, otkaže posljednji, peti meč. 

 

Izjave Tomislava Brkića i Mirze Bašića na: 

https://www.facebook.com/DavisCupTeamBiH/

1234

Davis Cup: Dubl meč odgođen za nedjelju 17.07. u 10h

Dubl meč 2.kola Davis Cupa između reprezentacija BiH i Turske igrat će se u nedjelju 17.07. od 10 sati , odluka je Konstantina Zasjadka, supervizora ITF. 

 

Meč Bašić/Brkić - Ilkel/Altuna prema rasporedu je trebalo da bude odigran danas sa početkom u 13 sati, ali je zbog kiše koja od juče gotovo neprekidno pada u Bihaću,odgođen dva puta po dva sata, te konačno i otkazan do sutra. 

 

Kapiten turskog Davis Cup tima odlučio je iskoristiti pravo na zamjenu igrača, te će Marsel Ilhan igrati umjesto Altune. 

 

Singl mečevi ostaju na rasporedu za nedjelju 17.07. od 12 sati na teniskim terenima STENS u Bihaću, a o eventualnom pomjeranju satnice supervizor će odlučiti po završetku dubl meča. 

 

Pratite nas na: https://www.facebook.com/DavisCupTeamBiH/

1234

Davis Cup: Dubl meč odgođen za 17h

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika koje vladaju u Bihaću, za danas predviđeni dubl meč ponovo je odgođen - prema odluci supervizora ITF Konstantina Zasjadka, neće se igrati prije 17 sati. 

 

Podsjećamo, prema današnjem rasporedu susreta Davis Cup timova BiH i Turske predviđen je meč parova Brkić/Bašić - Ilkel/Altuna. 

 

Ukoliko do 17h danas ne dođe do poboljšanja meteoroloških prilika, supervizor će saopštiti novu odluku. 

 

Update: https://www.facebook.com/DavisCupTeamBiH/

 

 

1234

Davis Cup: Početak dubl meča pomjeren za dva sata

Prema odluci supervizora ITF Konstantina Zasjadka, današnji dubl meč Davis Cup timova BiH i Turske koji je trebao da počne u 13 sati, neće početi prije 15h. 

 

U zavisnosti od meteoroloških prilika, naredna odluka bit će donesena u tom terminu. 

1234

Davis Cup: Čeka se zvanična odluka supervizora ITF

Usljed loših vremenskih uvjeta vrlo je izvjesno pomjeranje današnje satnice susreta Davis Cup timova BiH i Turske. Zvaničnu odluku donijet će gospodin Konstantin Zasjadko, supervizor ITF.

 

Podsjećamo, danas je po rasporedu predviđen dubl meč Mirza Bašić/Tomislav Brkić - Cem Ilkel/Tuna Altuna od 13 sati. 

 

Osim promjene satnice prema odluci supervizora koju očekujemo, moguća je i promjena igrača u dublu koja mora biti prijavljena sat vremena prije početka meča. 

 

Trenutni rezultat susreta je 1:1 nakon što je jučer Damir Džumhur savladao turskog tenisera Cema Ilkela, a Mirza Bašić nakon iscrpljujućih pet setova izgubio od Marsela Ilhana.

 

Update na: 

https://www.facebook.com/DavisCupTeamBiH/ 

 

 

1234

Davis Cup: BiH - Turska 1:1 nakon prvog dana

U Bihaću su odigrana prva dva meča susreta BiH - Turska 2.kola Davis Cupa i nakon prvog dana rezultat je izjednačen: Damir Džumhur savladao je turskog tenisera Cema Ilkela rezultatom 3:1 (7-5, 6-1, 4-6, 6-1) dok je Marsel Ilhan bio bolji od Mirze Bašića sa 3:2 (6-7, 7-5, 6-2, 3-6, 5-7)

 

 

Izjave Damira Džumhura i kapitena Amera Delića na:  https://www.facebook.com/DavisCupTeamBiH/

 

1234

Davis Cup: Obavljen žrijeb meča BiH - Turska

Nakon žrijebanja koje je obavio supervizor ITF Konstantin Zasjadko, poznat je tačan raspored meča 2.kola Davis Cupa između timova BiH i Turske. 

 

Petak 15.07. od 12h 

Damir Džumhur - Cem Ilkel

Mirza Bašić - Marsel Ilhan

 

Subota 16.07. od 13h

Mirza Bašić/Tomislav Brkić - Tuna Altuna/Cem Ilkel

 

Nedjelja 17.07. od 12h

Damir Džumhur - Marsel Ilhan

Mirza Bašić - Cem Ilkel

 

Prema pravilima Davis Cupa, trećeg dana kapiteni imaju pravo na zamjenu igrača. 

 

 

presstsbih@gmail.com

https://www.facebook.com/DavisCupTeamBiH/

https://twitter.com/DavisCupTeamBiH

 

1234

Davis Cup: Treninzi u toku, žrijeb sutra

Teniska reprezentacija BiH intenzivno trenira u Bihaću pripremajući se za susret sa selekcijom Turske u okviru 2.kola II grupe Euro-Afričke zone Davis Cupa.

Paralelno s treninzima na teniskim terenima STENS u Bihaću u toku su i završne tehničke pripreme za mečeve koji će se igrati od petka 15.07. do nedjelje 17.07. po rasporedu koji će biti poznat u četvrtak nakon žrijeba.

„Mislim da smo svi u dobroj formi i da ćemo u petak biti spremni 100%“, kaže naš reprezentativac Tomislav Brkić izražavajući zadovoljstvo i organizacijom, te uvjetima koji vladaju u Bihaću. Visoke temperature otežavaju treninge, ali očekivano zahlađenje moglo bi pomoći našem timu: „Svakako da nam to znači jer Davis Cup se igra na tri dobijena seta pa se mečevi mogu odužiti“, smatra Brkić.

Na upit o protivničkim igračima Damir Džumhur potvrdio je da Ilhana i Ilkela već dobro poznaje: „Gledao sam malo i treninge, mislim da Ilhan nije u nekoj formi, a i bolje mu ide na tvrdim podlogama što nama odgovara, ali bez obzira na to mi moramo dati sve od sebe.“

 

Fotografije pogledajte na:

https://www.facebook.com/DavisCupTeamBiH/

https://twitter.com/DavisCupTeamBiH

 

presstsbih@gmail.com