Vijesti za mjesec: Juni 2017

1234

ANDREJ GRUBIŠIĆ I MAJA DODIK POBJEDNICI PRVENSTVA BIH DO 18 GODINA

Od 17 do 19 juna/lipnja odigrano je Prvenstvo Bosne i Hercegovine u kategoriji juniori i juniorke do 18. godina starosti. Turnir se održao na terenima Tenis Head Akademije u Sarajevu.

Kod juniora najbolji je bio Andrej Grubišić iz Mostara, koji je u finalu pobijedio Amara Avdovića iz Sarajeva razultatom 6/3, 6/3.

Najbolja juniorka do 18. godina je Maja Dodik iz Zenice. Dodik je u finlanom meču bila bolja od Armine Izić iz Tuzle, razultatom 6/4, 6/2.

Također je odigran i turnir u igri parova za juniore. Najbolji par 18U  Bosne i Hercegovine je Mirza Čabro/ Igor Marjanović.Čabro/Marjanović su u finalu pobijedili dubl kombinaciju Avdović/Mujezinović razultatom 6/3, 6/3.

Ovim turnirom završena su Prvenstva BiH za juniore u 2017.godinu u svim juniorskim kategorijama (12, 14, 16 i 18.godina).

Teniski savez BiH upućuje svim učesnicima na  Prvenstvima BiH iskrene čestitke za fer i sportsku igru, kao i mnogo sreće na preostalim turinirma iz kalendara TSBiH.
 

TSBIH

1234

MUSIĆ RANIA I EDIN MULALIĆ POBJEDNICI PRVENSTVA BIH DO 12 GODINA

U Zenici je od 3. do 5. juna u organizaciji Teniskog saveza BiH odigrano PRVENSTVO BIH za juinorke i juniore u kategoriji do 12. godina starosti.
 
Titulu najbolje juniorke pripala je Ranii Musić, koja je u veoma neizvjesnom finalu pobijedila Azabagić Mauru razultatom 6/2, 3/6, 10/5.
 
Kod juniora su u finalu igrali Edin Mulalić i Amar Kolić. Edin Mulalić je razultatom 6/4, 5/7, 10/5 postao prvak Bosne i Hercegovine do 12.godina. Treba napomenuti da svi finalisti dolaze i tuzlanskih klubova (T.K "SLOBODA"- Mulalić, Kolić i Azabagić, dok Musić dolazi iz T.K."DRAMAR").
 
Teniski savez BiH upućuje iskrene čestitke pobjednicima i svim učesnicima na PRVENSTVU BIH do 12.godina.
 
TSBIH