Vijesti za mjesec: Juli 2023

1234

U14 EUROPSKA EKIPNA PRVENSTVA - SUMMER CUPS 2023

U14 EUROPSKA EKIPNA PRVENSTVA - SUMMER CUPS 2023
 
Prva od ovogodišnjih juniorskih ekipnih europskih prvenstava pod nazivom "SUMMER CUPS" odigrana su u kategoriji juniora i juniorki do 14 godina starosti u Denizliju (Turska) i Rakovniku (Češka).
 
Na ekipnom europskom prvenstvu za juniore U14, koje se održalo u Turskom  gradu Denizli, bosanskohercegovački juniori u sastavu Novak Jaćimović, Petar Biletić i Adi Džinđovski, prevođeni selektorom Bojanom Mičićem napravili odličan posao i ostvarili zadovoljavajući rezultat. Od četiri odigrana meča protiv selekcija Gruzije, Crne Gore, Estonije i Latvije, reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je dvije pobjede i doživjela dva poraza. BH juniori pobijedili su Gruziju i Latviju, a poraze su doživjeli od Crne Gore i Estonije. Ostvarenim pobjedama u velikoj mjeri se popravio rejting bh juniora za narednu godinu, te se iskreno nadamo da bh juniori U14 iduće godine neće morati igrati prekvalifikacione mečeve za ulazak u grupnu fazu takmičenja na ekipnim europskim prvenstvima.
 
1234

EKIPNA EUROPSKO PRVENSTVA U14 – SUMMER CUPS 2023

EKIPNA EUROPSKO PRVENSTVA U14 – SUMMER CUPS 2023

 

Bosanskohercegovačke juniorske teniske reprezentacije u kategoriji do 14 godina starosti otputovale su na destinacije na kojima će se igrati ekipna europska prvenstva u muškoj i ženskoj konkurenciji. BH juniori U14 će svoje nastupe imati od 01.07. do 05.07.2023.godine u Turskom gradu Denizli, dok će juniorke igrati od 02.07. do 05.07.2023.godine u Rakovniku (Češka).

Juniori U14 su otputovali u sastavu: Novak Jaćimović, Petar Biletić i Adi Džinđovski, predvođeni selektorom Bojanom Mićićem. Naši momci su za ulazak u grupu od osam selekcija, morali igrati predkvalifikacioni meč sa selekcijom Gruzije, koju su savladali sa 2-1, te tako osigurali  grupnu fazu takmičenja i šansu da se bore za što bolji plasman u grupi. Naši momci danas nisu imali nimalo lak zadatak, jer igrali protiv reprezentacije Crne Gore, koja je četvrti nosilac na turniru. Nakon velike borbe Crnogorci su slavili sa 2-1. Petar Biletić  je izgubio veoma tijesno, nakon 1-1 u setovima u trećem setu je sa 6-4, crnongorski reprezentativac bio bolji i doveo Crnu Goru u vodstvo od 1-0. Odličnu pobjedu je izvojevao Novak Jaćimović pobijedivši prvorangiranog crnogorskog reprezentativca, inače osamnaestog igrača Europe, za poravnanje rezultata BiH- CRNA GORA 1-1. Na žalost crnogorski dubl je pobjedom donjeo konačni rezultat meč BiH - CRNA GORA 1-2.