Vijesti za mjesec: Juni 2019

1234

DAVIS CUP: BiH - Češka u septembru u Zenici

Teniska reprezentacija BiH dočekat će selekciju Češke Republike u septembru u zeničkoj Areni, a potpisivanjem Memoranduma o saradnji ozvaničeno je domaćinstvo grada Zenice ovom Davis Cup susretu. 

Memorandum su potpisali direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić, predstavnik Uprave grada Kenan Uzunović i Nedim Talić, direktor Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima u Zenici. 

Bit će ovo četvrti put da bh teniseri igraju Davis Cup susret u zeničkoj Areni, a meč ima izuzetan značaj jer pobjednički tim vodi u kvalifikacije za finale 2020.godine. 

Podsjetimo, u februaru ove godine naša ekipa izgubila je u gostima od izuzetno jake ekipe Australije koja se plasirala u ovogodišnje finale Davis Cupa zakazano za novembar u Madridu. 

U žrijebu za naredni susret naši igrači opet su dobili nezgodnog protivnika, češke tenisere protiv kojih će igrati 14.-15.septembra. 

1234

LUKA PULJIĆ I MAJA DODIK PRVACI BIH DO 18.GODINA

Teniski klub " Doboj " je od 08.07. do 10.07.2019,godine bio domaćin prvenstva Bosne i Hercegovine za juniorke i juniore do 18.godina starosti.
 
Ovim takmičenjem je završen ciklus prvenstva Bosne i Hercegovine u 2019.godini.
Na turniru su učesvovali svi najbolji igrači iz BiH. Pokazani tenis bio je na zavidnom nivou.
 
Kod juniora dominaciju u sezoni 2019 potvrdio je Luka Puljić. Luka je prikazanom igrom zaista pokazao odličnu formu.U finalu je bio bolji od Vladana Tadića,pobiedivši ga razultatom 6/4, 6/3.
1234

Edin Mulalić pobjednik " MEMORIJALA GORAN TANOVIĆ 2019 "

Prvi reket bh tenisa do 14.godina starosti Edin Mulalić iz Tuzle nastavlja svoje teniske uspijehe i na turnirnirma iz kalendara Tennis Europe. Edin je napravio senzacionalan razultat na tradicionalnom teniskom turniru iz kalendara Tennis Europe koji se igra u Bosni i Hercegovini, tačnije u gradu Tuzla." Memorijal GORAN TANOVIĆ " je turnir druge kategorije iz kalendara Tennis Europe koji već dvadeset i jednu godinu organizuje Tenis klub "Sloboda ".
 
Ovom pobjedom Mulalić je pokazao dominaciju i na međunarodnoj sceni. Napominjemo da će nastavak sezone poslije europskih ekipnih i pojedinačnih prvenstava Edin nastaviti sa B timom Europe u koji je pozvan nakon odličnih razultata koje je postigao u Antaliji na razvojnim turnirima Tennis Europe.
 
Također ove sedmice Edin bilježi i svoj ranking karijere na europskoj rang listi. Trenutno 34 mjesto na rang listi Tennis Europe je zaista ranking koji vrijedan respekta. Do ovoga razultata se moglo doći samo upornim i napornim radom koji je pun odricanja.