Vijesti za mjesec: Juni 2013

1234

Završeno veteransko Državno prvenstvo

Dana 22. i 23. lipnja, na terenima teniskog kluba „Mostar“ odigrano je Državno prvenstvo za veterane u kategorijama : +35; +45  i +55 godina.
 
U kategoriji +35 pobijedio je: DALIBOR JARAK  iz TK “SET“ iz Širokog Brijega. On je u finalu savladao ELVIRA BOLIĆA  iz TK “Iskra Teen “ Sarajevo, rezultatom 61; 62.
 
U kategoriji +45 slavio je: ISMIR BRKIĆ iz TK “Travnik“ Travnik. U finalu je pobijedio Amira Pozderca iz TK“ Cazin“ iz Cazina, rezultatom 61; 62.
 
U kategoriji +55 najbolji je bio: SLOBODAN VUKOVIĆ  iz TK “Dr. Mladen Stojanović“ iz Prijedora.
 
U finalu je pobijedio Ranka Primorca iz TK „Mostar“ iz Mostara, rezultatom 5/7;6/4;10/3.
1234

Titule za Jovičić i Zukić

Teniski klub Sloboda bio je domaćin Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine do 16 godina koje se održalo u organizaciji Teniskog saveza Bosne i Hercegovine.
 
Juniorski Državni prvak je Sanin Zukić koji je bez odigranog finalnog meča protiv Vida Radoša osvojio titulu.
 
Najuspješnija juniorka je Marija Jovičić koja je u finalnom meču bila bolja od Hristine Đokić rezultatom 6:1, 6:1.
 
Također se održalo prvenstvno u konkurenciji parova do 16 godina. Kod juniora pobjednici su bili Ahmić Nedim/Marinović Ivgor, dok kod juniorki finalni meč nije odrigran, a u finale su se plasirale juniorke Karić Inajda/Bajramović Amina koje će igrati protiv para Isaković Kanita/Ramić Amra. Ovaj meč će se odigrati narednog vikenda i tada ćemo dobiti juniorske prvakinje Bosne i Hercegovine u konkurenciji parova.
 
Teniseri i teniserke iz cijele Bosne i Hercegovine imali su zavidan nivo igre u prelijepom ambijentu Teniskog kluba Sloboda.
 
Teniski savez Bosne i Hercegovine 
1234

Pobjednici Marino Alpeza i Jelena Đordan

U Sarajevu od 08.-09.06.2013. godine održano je prvenstvo Bosne i Hercegovine u konkurenciji do 18 godina. Okupili su se juniori i juniorke iz cijele Bosne i Hercegovine, a pobjednici su Alpeza Marino kod juniora i Đordan Jelena kod juniorki.
 
Marino Alpeza je u finalnom meču bio bolji od Milojica Alekse sa rezultatom 6:4, 6:2.
 
Jelena Đordan je za osvajanje titule Državne prvakinje do 18 godina morala u finalnom meču da pobijedi Nađu Đafić rezultatom 6:1, 6:2.
 
Teniski savez Bosne i Hercegovine je veoma zadovoljan održavanjem Državnog prvenstva BiH u konkurenciji do 18 godina iz razloga što prošle godine (2012.) prvenstvo u konkurenciji junorki nije održano zbog nedovoljnog broja prijavljenih teniserki. Teniseri i teniserke koji su učestvovali na turniru pružili su tenis na zadovoljavajućem nivou.
 
Rezultati:
 
 
 
Marino Alpeza i Aleksa Milojica
 
Đordan Jelena i Nađa Đafić
 
1234

Pobjednici Laura Tomić i Ajdin Muharemović

Prošlog vikenda (01.-02.06.) u Tuzli je održano Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine do 12 godina u konkurenciji juniora i juniorki. Domaćini Državnog prvenstva su bila dva teniska kluba iz Tuzle.
 
Teniski klub Dramar je bio domaćin juniorkama do 12 godina i pobjednički pehar je ostao u gradu Tuzla. Zasluženu titulu Državne prvakinje u konkurenciji od 12 godina je osvojila Laura Tomić, koja igra ovu sezonu u odličnoj formi i pruža veoma kvalitetne teniske mečeve.
 
Na terenima TK Zmaj od Bosne održano je Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniore do 12 godina, a Ajdin Muharemović je svojim kvalitetnim partijama osvojio zasluženo prvo mjesto.
 
Rezultati takmičenja:
 
 
 
 
Ajdin Muharemović i Dobrinjac Vanja
 
Učesnice polufinala i finala Državnog prvenstva do 12 godina