Vijesti za mjesec: Oktobar 2018

1234

BH MASTERS 2018 do 16.godina

Tenis klub " Doboj " je od 13. do 14. oktobra 2018.godine bio domaćin BH MASTERS  završnog turnira   za juniore i juniorke do 16.godina starosti.
 
Pobjednik  BH MASTERS turnira  kod juniora do 16.godina je tuzlak Danijal Muminović, koji je u finalu pobijedio banjalučanina Lalić Stefana razultatom 6-2, 6-4, koji je osvojio drugo mjesto. 
 
Prvo mjesto kod  juniorki do 16.godina također je otišlo u Tuzlu, a zato se pobrinula tuzlanka Ena Baltić, koja je u finalu pobijedila Selimanović Kanitu razultatom 6-0, 6-2.
Ovo je bio posljednji turnir u 2018.godini iz kalendara Teniskog saveza BiH kojim se završava takmičarska sezona 2018.
 
Teniski savez Bosne i Hercegovine upućuje iskrene ćestitke pobjednicima i svim učesnicima na turniru.
1234

BH MASTERS 2018 do 12.godina

Teniski klub "Dr Mladen Stojanović" iz Prijedora bio je domaćin završnog " BH MASTERS 2018 " turnira za juniorke i juniore do 12.godina starosti. 
 
Prvo mjesto kod juniorki osvojila je Amna Suljić iz Teniskog kluba "Sloboda" iz Tuzle. Drugo mjesto pripalo je Nejli Selimanovič Tenis klub "Voley", treće mjesto zauzela je Jandrić Matea, a četvrto Kadić Henna.
 
 
Najbolji junior na BH Matersu do 12.godina za juniore bio je Ivan Biletić iz Teniskog kluba "Eliptik" iz Kiseljaka. Ivan je u tri odigrana meča izgubio samo tri gema.
Drugo mjesto osvojio je Bucalo Luka iz Teniskog kluba "Dr Mladen Stojanović", dok su treće i četvrto mjesto zauzeli teniseri iz Teniskog kluba "Gem", Amar Silajdžić i Bakir Škrijelj.
 
1234

BH MASTERS KATEGORIJA 10 I 18.GODINA

Tenis klub " Sloboda " iz Tuzle je 6. i 7. oktobra 2018.godine bio  domaćin završnih BH MASTERS-a u turnira u kategorija  juniorki i juniora do 10 i 18.godina starosti. 
 
 U kategoriji juniorki do 10.godina starosti najbolja je bila tuzlanka Elena Stjepić koja je u finalu pobijedila drugoplasiranu Milicu Trifunović iz Bijeline razultatom 9-1. Treće mjesto zauzela je Kovačević Tea, a   četvrto  mjesto Lana Puljić.
 
Kod juniora do 10.godina  Ian Boloban iz Banja Luke.pokazao najbolju igru i osvojio prvo mjesto.
Drugo mjesto zauzeo je sarajlija Amir Škrielj.  Djokić Filip je završio na trećem mjestu, dok je četvrto mjesto  pripalo je  Fatihu Halilagiću.
 
1234

SuanaTucaković i Edin Mulalić pobjednici na BH MASTERS-u do 14.godina

Na terenima Tenis Akademije "Gabeljić " u Sarajevu 6. i 7. oktobra odigran je BH MASTERS u kategoriji juniorki i juniora do 14.godina. U kategoriji juniorki do 14.godina svoj primat najbolje bh juniorke u 2018.godini potvrdila je sarajka Suana Tucaković. Suana Tucaković je u finalnom meču bila bolja od Emine Lagarije, kojoj je pripalo drugo mjesto.Treće mjesto osvojila je Naida Hukić, a na četvrtom mjestu završila je MIa Popović.
 
Tuzlak Edin Mulalić je odigrao odličan turnir i zasluženo pobijedio na BH MASTERS-u za juniore do 14.godina. Razultatom 6-0, 6-0 u finalu je pobijedio  Bakira Omanovića iz Viskog, kome je pripalo druo mjesto. Kolić Amar zauzeo je trće mjesto, a Rdomir Tomić četvrto mjesto.
 
Teniski savez Bosne i Hercegovine upućuje iskrene čestitke pobjednicima, kao i  svim učesnicima na fer i sportskoj borbi i na prikazanom kvalitetu tenisa.
 
TSBIH
1234

2018 TENNIS EUROPE JUNIOR MASTERS

Dražen Petrović je na završnom Mastersu Tennis Europe u Italiji zauzeo 7.mjesto.

 

Voljom izvlačenja bh reprezentativac je u prvom kolu igrao protiv 1.nosioca turnira Stefana Popovića iz Srbije. Srpski teniser i favorit u ovom meču bio je za nijansu bolji od Petrovića i plasirao se polufinale Mastersa Europe. Razultat je bio 6-1, 5-7, 7-6 (4) za Popovića. Veoma je malo nedostajalo da se dogodi veliko iznenađenje na turniru.

 

Ovaj iscrpljujući meč ostavio je traga na Dražena u sljedećm kolu u kojem je morao tražiti medicinsku pomoć u nekoliko navrata.

 

Teniski svez Bosne i Hercegovine ovim putem upućuje iskrene čestitke Draženu i njegovom timu na plasmanu na TENNIS EUROPE JUNIOR MASTERS 2018, turnir na kojem učestvuje najboljih osam juniora europe.
 
TSBIH
1234

Obavještenje za Masters

Poštovani 6.-7.10.2018. planirano je odigravanje masters turnira iz kalendara TSBIH u kategorijam juniori-ke 10,14 i 18 godina.

 

Masters za kategorije 10 i 18 godina će se igrati na terenima tensikog kluba „Sloboda“ u Tuzli, a Masters za kategoriju 14 godina će se igrati na teniskim terenima GTA u Sarajevu.

 

Svi koji žele učestvovati moraju se prijaviti putem online sistema i 8 najbolje rangiranih će igrati Masters.

 

Žrijeb se neće raditi elektronski dan ranije nego u subotu na licu mjesta pa su svi učesnici Mastersa dužni da se pojave u predviđeno vrijemo objavljeno na fact sheet-u.

Svima želimo puno sportske sreće!

TSBIH