19/07/06 - BANJA LUKA: Maratonac sa hapiendom

1234

Davis cup: 1. kolo: BiH - Moldavija 2:1 (B. Vujić; A. Ciumac 6:3, 5:7, 6:1, I. Dodig - Roman Borvanov 4:6, 6:4, 7:9, Vujić/Dodig - Plugariov/Borvanov 4:6, 6:0, 6:4

Bojan Vujić, igrajući selektor, i Ivan Dodig, trenutno najbolji bh. igrač, danas su pokazali svu ljepotu timskog igranja u ovom izrazito individualnom sportu.
Dakle, prvo je Vujić značajni dio svoga posla odradio još prije podne (pobijedio je Andreia Ciumaca i donio reprezentativno vodstvo), a onda je krenuo derbi meč ovoga susreta i, možda cijeloga turnira: Dodig protiv Romana Borvanova, najboljeg Moldavca. Rezultat puno govori, ali ćemo ipak dodati da je meč trajao skoro četiri sata, da su maseri imali pune ruke posla i da je naš igrač propustio pet meč-lopti, a protivnik osvojio svoju - prvu.
Dubl je pokazao svu ljepotu ovog sporta, ali u njegovoj timskoj varijanti. Prvi set je prošao (4:6) u razmišljanjima o propuštenom i zagrijavanju za odlučujuće poene. Kada se sve posložilo, a javila se i publika, Ivan i Bojan su naprosto deklasirali svoje protivnike (6:0, 6:2). Bilo je to skoro 10 sati od Vujićevog prvog izlaska na teren. (mh)