15/08/06 - HRVATSKA: Ivan Dodig opet pobjeđuje

1234

Vinkovci (CRO, 10.000) - 1. kolo: (2) I. Dodig - (wc) A. Bilić (CRO) 3:1 predaja; dubl: I. Dodig/ D. Kušeta (BiH/CRO) - (1) N. Martinović/ J. Topić (CRO) 5:7, 6:3, 6:4

Naš najbolji teniser Ivan Dodig vratio se turnirima i starim, pobjedničkim navikama. Danas je u Vinkovcima, na CRO F3, zabilježio pobjede i u singlu i u dublu. U pojedinačnoj konkurenciji mu je protivnik bio domaći igrač Ante Bilić, koji je na turnir dospio na pozivnicu i na terenu je izdržao samo četiri gema te - predao. U konkurenciji parova je to već bila druga priča. Dodigu i Davoru Kušeti (CRO) su protivnici bili prvi nositelji Nikola Martinović i Joško Topić i taj su epitet opravdali samo u prvom setu.
Što se tiče ostalih naših igrača koji su nastupali u kvalifikacijama, do glavnog turnira je dospio samo Aleksandar Marić i to kao lucky loser (finalni meč izgubio od domaćeg igrača Mire Hrvatina rezultatom 5:7, 4:6). U 1. kolu glavnog turnira Marić je izgubio od Kristijana Mesaroša (CRO), koji igra sa pozivnicom organizatora - 3:6, 6:3, 2:6.
Do finalne runde kvalifikacija se iznenađujuće probio mladi Vedran Begović, što je njegov najveći seniorski rezultat. Prvo je u 2. kolu bio bolji od Hrvata Aleksandra Kovačića (6:3, 6:1), a onda je zapeo protiv Marka Mijačevića (CRO) - 1:6, 6:1, 3:6.
Zlatan Kadrić je izgubio u 2. kolu od Mire Hrvatina rezultatom 5:7, 4:6. (mh)