27/08/06 - Rutesheim (Njemačka) - Dvije titule u dublu

1234

Ema Burgić i Damir Džumhur nisu uspjeli osvojiti turnir u Rutesheimu. Od Damira je bio bolji Rus Rumyantsevom 6/1 6/0, a od Eme Burgić Ukrajinka Pavlova 6/0 6/1.
Ono što nije uspjelo u singlu Emi Burgić je uspjelo u dublu. Sa svojom partnericom Cassar sa Malte pobijedila je u konkurenciji dublova. U finalu je savladana Ukrajinsko-armenska kombinacija Pavlova/Amirghyan 4/6 6/3 6/3.
Na istom turniru, ali u konkurenciji do 16 godina, Mirza Bašić je slavio u dublu, zajedno sa Gruzijcem Osadzeom. Oni su u finalu savladali Hrvatsko-njemački par Marcan / Stebe 6/3 6/3.
Sva tri naša predstavnika su bili članovi tima Tennis Europe na turneji (3 turnira u Njemačkoj i Austriji) koju je za njih organizirao ITF. Sa turneje se vraćaju sa 5 titula. Mirza je slavio jednom u singlu i dva puta u dublu. Ema ima jednu titulu u dublu, dva puta je bila finalist singla i jednom finalist dubla, a Damir ima po jednu titulu u singlu i dublu, i još po jedno finale u singlu i dublu. Time je nastavljen niz sjajnih rezultata naših juniora u ovoj godini.