03/12/06 - IZRAEL: Kadrić prošao kvalifikacije

1234

Ramat Hasharon (ISR F6, 10.000, H/O) - Kvalifikacije - finalno kolo: (1) Z. Kadrić; R. Gospodinov (BUL) 6:4, 6:1.

Zlatan Kadrić, mladi teniser iz Sarajeva, pokazuje da se sve uspješnije nosi sa svjetskom konkurencijom. Nakon što je protekle sedmice u konkurenciji parova, zajedno sa Ivanom Dodigom, na futuresu u Izraelu (Tel Aviv) igrao polufinale, ovog vikenda je nanizao tri uzastopne pobjede u kvalifikacijama za futures u izraelskom gradu Ramat Hasharon i izborio nastup u glavnom turniru.
Dakle, Kadrić je u kvalifikacijama, kao 14. nositelj, bio slobodan u 1. kolu, a zatim je pobijedio domaćeg predstavnika Maora Igera (6:0, 6:1), pa Belgijanca Olafa De Weerdta (6:1, 6:4) i, konačno, Bugarina Rumena Gospodinova (6:4, 6:1).
U glavno turniru ovog futuresa koji se igra za nagradni fond od 10.000 Kadrić će igrati protiv Belgijnaca Rubena Bemelmansa, koji je takođe stigao iz kvalifikacija.
Inače, 2. nositelj na ovom turniru je naš najbolji teniser Ivan Dodig, koji u 1. kolu igra protiv Amita Inbara (Izrael). U ponedjeljak će igrati samo Dodig i to u konkurenciji parova - on i Makedonac Lazar Magdinčev će odmjeriti snage sa Rusima Victorom Kozinom i Mikhailom Lifshitsom. (mh)