26/03/07 - MERVANA I SANDRA NA ČELU FED CUP REPREZENTACIJE BiH

1234

FED CUP reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupa od 16.-20.aprila ove godine u II Grupi Euroafričke zone, koja se igra na Mauritiusu. Selektoru Sanji Kovač su potvrdile nastup naše trenutno najbolje igračice: Mervana Jugić-Salkić, Sandra Martinović (povratak u reprezentaciju nakon 2002.godine), Dijana Stojić i Nadina Šećerbegović.

Saopštenje za medije 26.03.
FED CUP, II grupa Euroafričke zone
Termin takmičenja: 16.-20.04.2007.godine
Reprezentacije koje nastupaju u II grupi sa Fed cup rankingom
40 - Južna Afrika
52 - Gruzija
55 - Portugal
56 - Finska
59 - Bosna i Hercegovina
61 - Grčka
63 - Norveška
69 - Alžir

Format takmičenja: 8 reprezentacija se djeli u 2 grupe u kojima se igra po sistemu ROUND Robin. Dvije najbolje plasirane ekipe iz obje grupe se bore za dvije pozicije koje vode u I grupu, a reprezentacije koje zauzmu 3. i 4.poziciju u grupi razigravaju za opstanak u II grupi. Dvije posljednje plasirane reprezentacije ispadaju u III grupu.

Mjesto održavanja takmičenja: National Tennis Centre, Petit Camp, Pheonix, Mauritius

Sastav BiH reprezentacije:

Mervana JUGIĆ SALKIĆ (WTA289)
Sandra MARTINOVIĆ (WTA305)
Dijana STOJIĆ (WTA722)
Nadina ŠEĆERBEGOVIĆ
Sanja KOVAČ - Selektor

Izjava Sanje KOVAČ:

Najvažnije u ovom trenutku je da smo osigurali nastup trenutno najboljih BH igračica, i da smo u ekipi uspjeli zadržati atmosferu koja nas je prošle godine dovela do ubjedljive pobjede u III grupi Euroafričke zone. Još nemamo informaciju koje igračice nastupaju za ostale selekcije. Zvijezde turnira će svakako biti Danilidou iz Grčke, trenutno 41. na Svijetu i Laine iz Finske, trenutno 140. na Svijetu. Naše igračice su u odličnoj formi, nemamo razloga da se bojimo bilo koga, i na Mauritius putujemo po novi podvig i plasman u I grupu Euroafričke zone.