15/05/07 - BiH F2: Šetkić bolji od 7. nositelja

1234

Sarajevo (10.000) - 1. kolo: (SE) Aldin Šetkić; (7) G. Tošić 6:3, 6:1; Dubl - 1. kolo: (WC) M. Lazić(SLO) / A. Marić - (WC) M. Biletić/ D. Dauldži 5:7, 6:1, 6:1.

Serija Aldina Šetkića još traje - danas je na koševskim zemljanim terenima zabilježio još jednu vrijednu pobjedu. U 1. kolu drugog ovogodišnjeg bh. futuresa on je bio bolji od 7. nositelja Gorana Tošića, iz Srbije. Pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje, a mogla je biti rezultatski i ubjedljivija da najduži gem u meču, onaj 7. iz prvog seta, kod rezultata 4:2 za Šetkića nije otišao na Tošićevu stranu. Aldin je tada imao tri break-lopte, ali je njegov protivnik u tim trenucima opravdao svoju 678. poziciju na ATP-listi.
Danas je započeo i turnir dublova, a u jednom od mečeva su učestvovala tri naša igrača. Dino Dauldži i Mario Biletić su dobro počeli taj meč (7:5), ali se tada probudila slovenačko-bosanska kombinacija, koju su činili Aleksandar Marić i Marko Lazić, te do kraja meča protivnicima prepustili tek po jedan gem po setu. (mh)