27/05/07 - SAD: Heleni titula u dublu i finale u singlu

1234

El Paso (10.000, hard) - polufinale: Helena Bešović; C. Vandeweghe (USA) 6:1, 7:6(4); Dubl - finale: Helena Bešović/ Nina Munch-Soegaard (NOR) - A. Brown (AUS)/ S. Capannolo (USA) 5:7, 6:3, 7:6(1).

Sjajan povratak Helene Bešović u takmičarske teniske vode. Na svom prvom ovogodišnjem turniru izborila je, zajedno sa Norvežankom Ninom Munch-Soegaard, titulu u dublu (u finalu su bile bolje od australsko-američke kombinacije Ashlee Brown - Sabrina Capannolo i to nakon što su izgubile prvi set - 5:7, 6:3, 7:6/1), a u singlu je izborila nastup u finalu.
U polufinalnom meču protiv američke teniske nade Coco Vandeweghe činilo se da je Helena sve obavila na najbrži i najlakši mogući način - imala je set (6:1) i vodstvo od 4:0 u drugom, ali je tada, kako sama kaže, odlutala. Vandeweghe je to iskoristila i dobivši pet gemova uzastopno potpuno se vratila u meč - imala je vodstvo 5:4 i servis. Tada se budi i naša teniserka te oduzima servis protivnici i izjednačava rezultat, ali ne uspijeva zadržati svoju prednost početnog udarca, baš kao ni njena protivnica gem kasnije te frugi set ide u 13. igru. A tada je Bešović ponovo bila fokusirana na igru i svoj protivnici je prepustila samo 4 poena.
Ovim rezultatima će Helena Bešović popraviti svoje rankinge karijere u obje konkurencije. (mh)