06/02/08 - Winter cup '08

1234

Danas su četiri juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine otputovale na kvalifikacije evropskog ekipnog dvoranskog prvenstva Winter cup koje će se igrati od 08. do 10.februara.

Reprezentacija juniora 14 godina, nastupa u Zoni B, u CORREGIO, ITALIJA u sastavu: Ivan Divković, Amar Saletović i Denis Porčić. Selektor je Igor Stijepić. U grupi pored Bosne i Herzegovine igraju: Francuska, Mađarska, Italija, Crna Gora, Portugal, Rumunija i Švicarska.

Reprezentacija juniorki 14 godina, nastupa u Zoni B, u RAKOVNIKU, ČEŠKA REPUBLIKA u sastavu: Anita Husarić, Selma Husić i Marijana Novaković. Selektor je Nebojša Radetić. U grupi pored Bosne i Herzegovine igraju: Austrija, Češka Republika, Francuska, Crna Gora, Holandija, Slovenija i Švicarska.

Reprezentacija juniora 16 godina, nastupa u Zoni C, u CHOLETU, FRANCUSKA u sastavu: Damir Džumhur, Alen Salibašić i Miran Pašić. Selektor je Haris Bašalić. U grupi pored Bosne i Hercegovine nastupaju: Danska, Francuska, Njemačka, Irska, Holandija, Poljska i Portugal.

Reprezentacija juniorke 16 godina, nastupa u Zoni A, u Vendryneu, ČEŠKA REPUBLIKA u sastavu: Ema Burgić, Sabrina Aljukić i Dinaka Luinović. Selektor je Kenan Maličbegović. U grupi pored Bosne i Hercegovine nastupaju: Češka Republika, Mađarska, Irska, Poljska, Srbija i Slovačka Republika.