21/03/08 - BiH: Peya zaustavio Šetkića

1234

Sarajevo (challenger, 30.000 eura +H, tvrda podloga, dvorana) - 2. kolo: (WC) Aldin Šetkić; (5) Alexander Peya (AUT) 6:7(5), 2:6. Dubl - četvrtfinale: (WC) Ismar Gorčić / Zlatan Kadrić; (4) Johan Brunstrom (SWE) / Frederik Nielsen (DEN) 6:7(6), 4:6.

Najbolji bh. teniser Aldin Šetkić nije uspio napraviti još jedan podvig na sarajevskom čelendžeru i proći u četvrtfinale. A svi oni koji su vidjeli prvih 10-tak gemova meča protiv 5. nositelja Austrijanca Peye sigurni su da je samo pitanje vremena kada će mladi Sarajlija početi skidati i takve skalpove. Dakle, Aldin je sjajno počeo - odmah oduzeo servis protivniku i bez većih problema stigao do 5:3. Međutim, od tog trenutka Šetkićeva igra lagano popušta, 1. servis sve rjeđe pogađa, a iskusni protivnik praktično ne griješi, te u tie-breaku koristi prvu set-loptu. Sve u svemu, Šetkić je pokazao da već sada spada u čelendžer konkurenciju, samo mu treba malo takmičarske forme za taj nivo igre. A ako znamo da je Peya već bio i Top 100 igrač, jasno je da sa narednih Šetkićevih nastupa treba očekivati sjajne vijesti.
U konkurenciji parova Ismar Gorčić i Zlatan Kadrić su poraženi od 4. nositelja Аveđanina Johana Brunstroma i Danca Frederika Nielsena, ali su odigrali veoma dobar meč, što pokazuje i rezultat - 6.7(6), 4:6. (mh)