25/04/2008 - Saopštenje povodom nebodovanja 3 turnira

1234

Tri turnira u kategorijama do 14 godina, 16 godina i 12 godina nisu bodovani.

Turniri u kategorijiji do 14 godina HIPO 2008, do 16 godina HIPO 2008 koje je organizovao TK Banja Luka i turnir OP DRAMAR u konkurenciji do 12 godina koji je organizovao TK DRAMAR nisu bodovani zbog toga što su nadležni organi pokrenuli postupak radi kršenja odredbi Pravilnika o pojedinačnim teniskim takmičenjima. Takmičarska komisija će u najskorije vrijeme donijeti konačnu odluku o ovim turnirima.
Koristim se ovom prilikom da apelujem na sve učesnike turnira (igrače, trenere, predstavnike klubova i roditelje) da odmah reaguju na svaku uočenu nepravilnost, te da o svojim zapažanjima odmah upoznaju Teniski savez BiH putem maila: tsbih@tsbih.ba.
Teniski savez Bosne i Hercegovine ima interes da takmičenje bude organizovano u skladu sa Pravilnikom, da bude potpuno regularno, jer samo na taj način možemo doprinjeti daljem našeg sporta. U posljednje tri godine, broj učesnika na turnirima se udvostručio, a tenis je postao jedan od vodećih sportova u Bosni i Hercegovini. Stoga, ne smijemo dozvoliti da nekorektno ponašanje pojedinaca dovede do narušavanja takmičenja i samog tenisa.
Svi pravilnici su dostupni na linku: http://www.tsbih.ba/pravilnici.php.
Sve vaše primjedbe i sugestije dobro će nam doći da učinimo takmičenje još kvalitetnijim i korektnijim.

Zlatko Šoše,
Izvršni direktor TS BiH