03/08/08 - SRBIJA: Begović ide dalje, Marić ne

1234

Novi Sad (10.000, zemlja) - Kvalifikacije - 2. kolo: (15) Vedran Begović; Shendrit Deari (MKD) 6:3, 6:4; (8) Aleksandar Marić; Borislav Borović (SRB) 6:3, 6:7(4), 0:6.

Vedran Begović će igrati finalno kolo kvalifikacija za futures u Novom Sadu (Srbija), dok će (8) Aleksandar Marić ipak morati sačekati neku drugu priliku. Begović je danas bio mnogo efikasniji u meču protiv Shendrita Dearija (MKD) i sve obavio u dva seta - 6:3, 6:4. Posljednju prepreku u kvalifikacijama našem teniseru predstavljat će njegov prezimenjak Marko, koji nastupa pod crnogorskom zastavom.
Što se Marića tiče, on je neočekivano poražen od domaćeg predstavnika Borislava Borovića i to nakon što je naš Davis-cup reprezentativac bio nadomak pobjede još u dva seta - 6:3, 6:7(4), 0:6. Dakle, Marić je ovdje prekinuo višemjesečni post u turnirskim pobjedama, ali će tek trebati popraviti bodovni saldo, koji se uporno topio, što je rezultiralo padom za oko 600 pozicija na ATP rang-listi. Nadamo se da je ovaj nastup u Novom Sadu pokazao da se Marić budi, da je povreda potpuno sanirana i da je samo pitanje vremena kada će krenuti serija pobjeda. (mh)