27/08/08 - ITALIJA: Gorčiću ostao dubl

1234

Piombino (15.000, tvrda podloga) - 1. kolo: Ismar Gorčić; (5) Massimo Dell'acqua (ITA) 4:6, 4:6; dubl - 1. kolo: (4) I. Gorčić / Daniel Danilović (MNE) - Claudio Fortuna / Omar Giacalone (ITA) 6:3, 6:2.

Ismara Gorčića žrijeb u avgustu apsolutno ne voli - na futuresima se osjeća kao da je u kosturu Challengera. Od posljednja četiri turnira u tri su ga već na startu zapadali 1. nositelji i kasniji pobjednici turnira (Ryderstedt i Tenconi) ili jaki i iskusni igrači koji godinama borave u Top 200 društvu (Massimo Dell'acqua), a na četvrtom je ispao takođe od Tenconija. Dakle, na startu futuresa u Piombinu, Italija, Ismar je 5. nositelju Dell'acqui pružio snažan otpor, ali to nije bilo dovoljno za prolaz u naredno kolo - 4:6, 4:6. Podsjećamo, Dell'acqua je iskusan igrač, koji trenutno jeste 373. na ATP rang-listi, ali mu je najbolji ranking 148. pozicija. Nadamo se da će ovaj manjak sreće uskoro prestati te da će Ismar ponovo početi skupljati bodove još više napredovati na ATP rang-listi.
U konkurenciji parova, Ismar i Crnogorac Daniel Danilović su bez većih problema savladali domaću kombinaciju Claudio Fortuna / Omar Giacalone, 6:3, 6:2. (mh)