11/10/08 - ŠVICARSKA: Benešova opet prejaka

1234

Cirih (600.000, tvrda podloga, dvorana) - Kvalifikacije - 1. kolo: Sandra Martinović; (5) Iveta Benesova (CZE) 4:6, 0:6.

Sandra Martinović je večeras odigrala meč protiv Top 50 igračice i - sigurno nije razočarala. Bio je to nastup u kvalifikacijama velikog WTA turniru u Cirihu (Švicarska), koji se igra za 600.000 dolara nagradnog fonda, na tvrdoj podlozi i u dvorani. Poraz od 5. nositeljice Čehinje Ivete Benešove, trenutno 41. igračice svijeta, sa 4:6, 0:6, i to u prvom nastupu u dvoranskom dijelu sezone (još u četvrtak je Sandra igrala na zemlji - parovi u Italiji) nikako se ne smije doživjeti kao neuspjeh. Čak i rezultat pomalo vara jer sugeriše da je Čehinja lagano došla do pobjede, ali nije bilo tako. U prvom setu je svaka čuvala svoj servis do 4:5, a onda Martinović nije izdržala. U drugom setu je i Sandra imala svoje prilike - čak četiri break prilike, ali nažalost niti jednu nije uspjela iskoristiti. Inače, meč je trajao tačno sat vremena.
Podsjećamo, Sandra i Iveta su se već jednom susrele ove godine (proljetos, u kvalifikacijama za French open) i tada su igrana tri seta, a pobjeda je takođe pripala Čehinji. (mh)