JUNIORI: Džumhur u oba četvrtfinala

1234

švedska (štokholm, G5, tvrda podloga, dvorana) - 2. kolo: (5) Damir Džumhur - Florian Fallert (GER) 6:7(8), 6:4, 6:1; dubl - 1. kolo: (1) D. Džumhur / Tim Nekic (GER) - (WC) Magnus Eriksson / William Eriksson (SWE) 7:5, 7:5.

Damir Džumhur je i danas bio uspješan na juniorskom turniru 4. kategorije, koji se igra u štokholmu, glavnom gradu švedske, i to u dvorani i na tvrdoj podlozi. U singlu je morao igrati tri seta, jer je njegov protivnik Florian Fallert, iz Njemačke, bio tvrd orah - osvojio je prvi set i to nakon što je Damira u 13. igri ostavio na osam poena. Srećom, nakon toga je Džumhur preuzeo kontrolu i u odlučujućem setu protivniku prepustio svega jedan gem - 6:7(8), 6:4, 6:1. Protivnik mladom Sarajliji u četvrtfinalu bit će 1. nositelj Bjelorus Andrei Vasilevski, trenutno 52. junior svijeta.
U konkurenciji parova, Damir i Tim Nekic (GER), koji su 1. nositelji, bili su bolji od domaćeg tima u sastavu Magnus i William Eriksson, koji nastupaju sa pozivnicom organizatora, sa 7:5, 7:5. (mh)