DAVIS CUP 2009

1234

Selektor Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine Bojan Vujić, saopštio je sinoć spisak igrača koji kandidiraju za nastup na takmičenju u okviru III Grupe Evroafričke zone Davis Cupa. Na spisku se nalazi 5 igrača i to: Aldin šetkić (ATP, 571), Siniša Marković (ATP, 686), Ismar Gorčić (ATP, 728), Mirza Bašić (ATP, 1797) i Tomislav Brkić (ATP, 1797).

Selektor Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine Bojan Vujić, saopštio je sinoć spisak igrača koji kandidiraju za nastup na takmičenju u okviru III Grupe Evroafričke zone Davis Cupa. Na spisku se nalazi 5 igrača i to: Aldin šetkić (ATP, 571), Siniša Marković (ATP, 686), Ismar Gorčić (ATP, 728), Mirza Bašić (ATP, 1797) i Tomislav Brkić (ATP, 1797). Za razliku od prošlogodišnjeg sastava, u ekipi nije Aleksandar Marić koji već duži period zbog povrede odsustvuje sa teniskih terena. U ekipi je povratnik Ismar Gorčić koji se vraća u reprezentaciju nakon 6 godina odsustva. Novi igrač u ekipi je i Siniša Marković, koji već ima jedan nastup za Davis Cup reprezentaciju, i sa velikim uspjehom igra na koledžu u Americi. Koja četiri od ovih pet igrača će i nastupiti za reprezentaciju biće poznato za nekoliko dana.
Podsjećamo, naša Davis Cup reprezentacija nasupa u III Grupi Evroafričke zone, na takmičenju koje će se održati u Tunisu, od 01. do 05.04. ove godine. Pored reprezentacije Bosne i Hercegovine na turniru će učestvovati i reprezentacije Andore, Maroka, Tunisa, Namibije, Norveške, San Marina i Nigerije. Dvije najbolje reprezentacije će se naredne godine takmičiti u II Grupi Evroafričke zone.