ITALIJA: Mervani i dubl pobjeda

1234

Bari (25.000, zemlja) - Dubl - 1. kolo: (1) Mervana Jugić-Salkić / Tatiana Pouchek (BLR) - Eva Fernandez-Brugues (ESP) / Laura Thorpe (FRA) 7:6(7), 6:3.

Mervana Jugić-Salkić je dobro započela i u konkurenciji parova, gdje su ona i Bjeloruskinja Tatiana Pouchek prve favoritkinje. One su danas bile bolje od špansko-francuskog para Eva Fernandez-Brugues / Laura Thorpe i to sa 7:6(7), 6:3. Naredne protivnice su im Austrijanke Sandra Klemenschits i Yvonne Meusburger.

Mervana je danas takođe saznala ime protivnice u 2. kolu i ono je vjerovatno i za nju bilo prilično iznenađenje. Dakle, naša najbolja teniserka neće igrati protiv 2. nositeljice Slovenke Andreje Klepač, trenutno 129. igračice svijeta, kako su svi očekivali, nego protiv još uvijek 15-godišnje djevojčice i 793. igračice po WTA ljestvici, ali koja očito krupnim koracima grabi naprijed. Riječ je o Kristini Mladenović, koja nastupa pod francuskom trobojkom, a na ovaj turnir je ušla sa specijalnom pozivnicom (JE), kao jedna od najboljih juniorki svijeta (7. na ITF ljestvici). Mladenović je prošle sedmice igrala četvrtfinale challengera (25.000) u italijanskom gradu Civitavecchia, a pretprošle finale challengera u Fođi (10.000). (mh)