JUNIORI: Džumhur se oprostio

1234

Francuska (Beaulieu Sur Mer, G-1, zemlja) - četvrtfinale: Damir Džumhur - (10) Gianni Mina (ITA) 0:6, 1:6; dubl - polufinale: D. Džumhur / Marko Kričković (GER) - Sebastian Lavie (NZL) / Renzo Olivo (ARG) 3:6, 4:6.

Damir Džumhur je u petak okončao svoju francusku turneju, tokom koje je igrao na tri jaka juniorska turnira i napravio definitivni iskorak ka društvu najboljih juniora svijeta. Na posljednjem (G-1) juniorskom turniru koji se igra u francuskom gradu Beaulieu Sur Mer, Džumhur je u singlu ispao u četvrtfinalu, a bolji od njega je bio domaći predstavnik i 10. nositelj Gianni Mina. Meč je trajao svega 42 minuta, a naš teniser je jedan gem i to u drugom setu. U kategoriji parova, on i Marko Kričković (GER) su poraženi od Novozelanđanina Sebastiana Laviea i Argentinaca Renze Oliva, sa 3:6, 4:6.

Džumhuru sada slijedi serija od tri juniorska turnira u Italiji, na kojima će pokušati još popraviti bodovni saldo i tako, barem, na minimum svesti prilike u kojima će eventalno morati igrati kvalifikacije. (mh)