JUNIORI: Džumhuru prva dubl-titula!

1234

Francuska (Cap D\'Ail, zemlja, 2. kategorija) - Dubl - FINALE: Damir Džumhur / Aleksandre Kondulukov (RUS) - Cedrick Commin / Gianni Mina (FRA) 4:6, 6:4 (11:9); singl - četvrtfinale: D. Džumhur - Pavel Filin (BLR) 7:5, 3:6, 6:7(4).

I danas je Damir Džumhur odlično igrao na juniorskom turniru u Francuskoj (Cap D\'Ail, zemlja, 2. kategorija), ali rezultatski učinak nije bio stoprocentan kao prethodnih dana. Ipak, mladi Sarajlija će napokon u svojoj vitrini imati i pobjednički pehar za juniorski turnir u igri parova. Damir i Rus Aleksandre Kondulukov su dakle zabilježili i četvrtu uzastopnu pobjedu i to protiv francuskih uzdanica Cedricka Commina i Giannija Mine, sa 4:6, 6:4 (11:9).

Prije toga, Džumhur je odigrao četvrtfinale singla i, uprkos sjajnoj igri, nije prošao dalje. Protivnik je bio stari poznanik iz U-16 takmičenja Bjelorus Pavel Filin, koji je danas imao tek nešto više sreće od našeg tenisera i samo zato pobijedio. Uostalom, rezultat - 7:5, 3:6, 6:7(4) - ukazuje na to da je bilo prilično izjednačeno, pogotovu kada se zna podatak da se igralo 2:39 sati, te da je samo odlučujući set trajao 1:18 sati. A statističari čak kažu da je u ukupnom broju bodova uspješniji bio Džumhur (125:123)! A kad smo već kod brojki recimo da je Bjelorus jedino bolje servirao - imao je 70 procenata prvog servisa, a Džumhur samo 59.
Na kraju, sada je izvjesno da će Damir osjetno popraviti svoj ranking na ITF ljestvici, tj. u ponedjeljak, 13. aprila bit će oko 130. pozicije, što je za 17-tak pozicija bolje od njegovog dosadašnjeg rekordnog plasmana (u januaru ove godine bio 147.). (mh)