JUNIORI: Sjajne partije D. Džumhura

1234

Francuska (Cap D\'Ail, zemlja, 2. kategorija) - 2. kolo: Damir Džumhur - (2) Gianni Mina (FRA) 3:6, 7:5, 7:6(5); dubl - četvrtfinale: D. Džumhur / Aleksandre Kondulukov - Sebastian Fanselow (GER) / Andreas Neykov (BUL) 7:6(5), 6:4.

Danas je Damir Džumhur zabilježio jednu od najvećih pobjeda u svojoj karijeri - na juniorskom turniru u Francuskoj (Cap D\'Ail, zemlja, 2. kategorija) u 2. kolu je savladao 2. nositelja i glavnu domaću uzdanicu Giannija Minu, inače 44. juniora svijeta. Pobjeda je izvojevan u tri seta i to nakon velike borbe - 3:6, 7:5, 7:6(5). Kako je mladi Sarajlija već izborio i nastup u polufinalu dubla - on i Rus Aleksandre Kondulukov su u četvrtfinalu savladali kombinaciju Sebastian Fanselow (GER) / Andreas Neykov (BUL), sa 7:6(5), 6:4 - osigurao je i skok na narednoj ITF ljestvici do svog rekordnog plasmana (oko 140. pozicije).

U četvrtfinalu će igrati protiv Bjelorusa Pavela Filina, a u dublu njega i Rusa čekaju 4. nositelji Peter Heller i Marko Kričković, koji igraju pod njemačkom zastavom. (mh)