BiH F2: Aldin uspješan na oba fronta

1234

Sarajevo (10.000, zemlja) - 2. kolo: (6) Aldin šetkić (BiH) - (q) Nikola Čačić (SRB) 6:4 7:6(1); (WC) Mirza Bašić (BiH) - (7) Guillaume Rufin (FRA) 5:7 2:6; dubl - polufinale: (1)A. šetkić (BiH) / A. Slović (SRB) - Dennis Bloemke (GER) / Jarryd Maher (AUS) 3:6 6:2 10:3; M. Bašić / Zlatan Kadrić (BiH) - (2) Ivan Djurdjević / Ilija Vučić (SRB) 7:6(3) 3:6 10:7

Naš najbolji teniser Aldin šetkić ostao je naš posljednji predstavnik na sarajevskom futuresu, koji se igra na terenima Head Akademije u Donjem Hotonju. Aldin je danas imao dosta problema sa kvalifikantom Nikolom Čačićem, iz Srbije, koji je bio veoma raspoložen za igru. Pokazuje to i podatak da je u 5. gemu napravio break, te poveo sa 2:4, ali se naš teniser vratio na 4:4. Naredni break je došao kada je bio najpotrebniji - kod 5:4 Čačić je servirao za opstanak u setu, ali u tom gemu nije uspio osvojiti niti jednog poena, tj. šetkić je iskoristio 1. od tri break prilike.

Sličan scenarij je bio i u drugom setu, samo što se u njemu niko nije odvajao u vodstvu, a kod 5:4 Aldin je opet imao priliku, ovaj put tri meč lopte, ali ne i priliku da ih realizuje, jer je Čačić sjajno servirao i pogađao linije. Međutim, u tiebreaku je igrao samo Aldin - poveo 5:0, a završio sa 7:1.
Aldin je bio uspješan i u dublu - on i Aleksandar Slović su danas nadigrali njemačko-australsku kombinaciju Dennis Bloemke / Jarryd Maher, pobjednike iz Doboja, sa 3:6, 6:2 (10:3). Protivnici u finalu će im biti 2. nositelji Ivan Djurdjević i Ilija Vučić (SRB), koji su se danas dobro namučili u polufinalu protiv naših Mirze Bašića i Zlatana Kadrića - 6:7(3), 6:3 (10:7).
Mirza Bašić je danas odigrao dobar meč u 2. kolu singla protiv 7. nositelja Guillaumea Rufina, iz Francuske. Naročito je dobar bio u prvom setu, kada su o pobjedniku odlučivale tek nijanse. Meč je zazapočeo preokretima, ali je Francuz zatim došao do vodstva od 2:4 i 3:5, ali se bašić vratio na 5:5. Drugi set je bolje započeo Mirza, poveo 2:0, ali se na kraju ispostavilo da su to bili posljednji gemovi na Mirzinom kontu u ovom meču. (mh)