BiH F2: Dva para u četvrtfinalu

1234

Sarajevo (10.000, zemlja) - Dubl - 1. kolo: Jasmin Ademović / Damir Džumhur (BiH) - Vedran Begović / Stefan Merunka (BiH) 6:3, 6:4; Mirza Bašić / Zlatan Kadrić (BiH) - Mikhail Fufygin / Stepan Khotulev (RUS) 6:3, 7:6(4); Yannick Maden / Marc-Andre Stratling (GER) - Adi Kuljuh (BiH) / Djordje Zafirović (SRB) 6:0, 6:0

Prvog dana igranja mečeva glavnog turnira, drugog ovogodišnjeg bh. futuresa, koji se igra na terenima Head Akademije u Donjem Hotonju (Sarajevo), donio je prvo veliko iznenađenje - ispao je 1. nositelj Rus Danila Arsenov, 425. igrač svijeta. Njega je savladao Slovak Adrian Sikora, 780. igrač svijeta, sa 6:4, 6:1. što se naših tenisera tiče, nastupili su samo u konkurenciji parova i to dosta uspješno. Tako su juniori Jasmin Ademović i Damir Džumhur (BiH) pobijedili Vedrana Begovića i Stefana Merunku sa 6:3 6:4, što im je prva dubl pobjeda u profesionalnoj karijeri (Ademović je do nje došao u 4. pokušaju, a Džumhur u 2.). Mirza Bašić i Zlatan Kadrić su prolaz u četvrtfinale izborili preko Rusa Mikhaila Fufygina i Stepana Khotuleva, sa 6:3 7:6(4). Nastupio je i Adi Kuljuh, u paru sa Djordjem Zafirovićem (SRB), ali su im Nijemci Yannick Maden i Marc-Andre Stratling utrapili bicikl.

Udans se igraju preostali mečevi 1. kola singla, gdje nastupaju i svi naši predstavnici, te i svi četvrtfinalni mečevi u turniru dublova. (mh)