JUNIORI: D. Džumhuru obje titule

1234

Maroko (Kazablanka, G-3, zemlja) - FINALE: (2) Damir Džumhur - (3) Junior A. Ore (USA) 6:3, 2:6, 6:1; dubl - FINALE: (2) D. Džumhur / J. A. Ore (USA) - (1) Slim Hamza (TUN) / Grant Ive (RSA) 6:4, 6:2.

Damir Džumhur je perfektnim skorom okončao nastup na juniorskom turniru u Maroku, koji je samo prva stanica na višesedmičnoj turneji koju će imati kao član ITF tima. Dakle, riječ je o turniru u Kazablanki, koji je 3. kategorije i igra se na zemlji. Mladi Sarajlija je odigrao ukupno devet mečeva (pet u singlu) i ostao neporažen. U pojedinačnoj konkurenciji je u finalu savladao svog dubl partnera i 3. nositelja Juniora A. Orea (USA), sa 6:3, 2:6, 6:1. Prije toga je u polufinalu bio bolji od 5. nositelja Slima Hamze, iz Tunisa, sa 6:3, 4:6, 6:4. U konkurenciji parova, Damir i Amerikanac Junior A. Ore su u finalu nadigrali 1. favorite S. Hamzu i Grant Ive, iz Južne Afrike, sa 6:4, 6:2..

Ovim pobjedama Damir je svoj bodovni saldo osjetno popravio (tačnije, skoro za 50 bodova), što će ga na narednoj ITF rang-listi lansirati negdje oko 85. pozicije, što će biti njegov rekordni plasman. (mh)