JUNIORI U-14: Pobjede Jokić, Paočić i Muminović

1234

Srbija (Subotica, G-3, zemlja) - Djevojčice - 1. kolo: (q) Katarina Jokić - Viktoria Kuzmova (SVK) 6:4, 6:1; (5) Dina Paočić - (q) Marlies Szupper (AUT) 6:3, 6:2; Damira Muminović - (16) Nina Stojanović (SRB) 6:1, 6:1; dječaci: (9) Želimir Marinović - Nenad Milošević (SRB) 6:2, 3:6, 0:6.

Na Otvorenom prvenstvu Vojvodine za juniore i juniorke do 14 godina, koje se igra u Subotici, naše djevojčice igraju sjajno na samome startu. U žrijebu glavnog turnira, koji je 3. kategorije, našle su se četiri naše teniserke, a tri su već odigrale svoj prvi meč i - pobijedile. Dakle, Katarina Jokić je prvo morala proći jedno kolo kvalifikacija, gdje je nadigrala Austrijanku Jennifer Hauer, sa 6:0, 6:1, a onda je u 1. kolu glavnog turnira savladala SlovakinjuViktoriju Kuzmovu, sa 6:4, 6:1. Nažalost, naredna protivnica joj je 1. nositeljica Iva Banićević, SRB, inače 24. na rang-listi Tennis Europe u ovoj kategoriji.

Pobjedu je zabilježila i 5. nositeljica Dina Paočić nadigravši kvalifikantkinju Marlies Szupper (AUT), sa 6:3, 6:2, a naredna prepreka je Lilla Barzo, iz Mađarske. Istakla se i Damira Muminović, koja je savladala 16. favoritkinju Ninu Stojanović, sa sigurnih 6:1, 6:1. U narednoj rundi ide na Tamaru Ćurguz, SRB. Svoj prvi meč još nije odigrala Dajana Cvjetković, 10. nositeljica, a protivnica joj je Natalija Popović, iz Srbije.
Kod dječaka je iz BiH u Subotici bio samo Želimir Marinović i to kao 9. favorit, ali ga je iznenadio domaći predstavnik Nenad Milošević, sa 6:2, 3:6, 0:6.
Inače, u kvalifikacijama je nastupila i Sara Marjanović, ali je izgubila od Mađarice Rebeke Stolmar i to bez osvojenog gema. (mh)