JUNIORI (U-16): Trofeji za Maju i Elmara

1234

BiH (Zenica, G-3, zemlja) - Finala: (1) Marijana Novaković - (6) Neda Koprčina (CRO) 6:0, 6:2; Elmar Ejupović - (8) Mate Srdanović (CRO) 5:7, 6:2, 7:5.

Ovogodišnje izdanje Zenica opena, turnira za mlađe juniore (U-16), prošlo je u dominaciji domaćih igrača. Dobre nastupe i u muškoj i u ženskoj konkurenciji na kraju su okrunili Marijana Novaković i Elmar Ejupović, koji su osvojili pobjedničke pehare. Prva nositeljica Maja Novaković se nije morala previše mučiti - svojoj protivnici 6. nositeljici Nedi Koprčini, iz Hrvatske, prepustila je jedva dva gema i to oba u drugom setu.

Ejupović je imao mnogo više posla, što opet i ne čudi jer je on stigao niotkuda (nije bio nosilac!), a u finalu je igrao protiv 8. favorita Mate Srdanovića, iz Hrvatske. Naš teniser je sporije ušao u meč (5:7), ali se u drugom setu vratio (6:2), a u odlučujućem je slavio sa 7:5. O kakvom se uspjehu radi, najbolje govori podatak da će Ejupović na narednoj listi Tennis Europe napredovati za više od 650 pozicija, a bio je 830.
Podsjećamo, sjajnu rolu je na ovom turniru imao i Denis Porčić, koji je iz kvalifikacija, preko 1. nositelja, stigao do polufinala i na narednoj listi će biti bolji za više od 800 mjesta (sada je 1267!). (mh)