MI 2009: Mervana već u četvrtfinalu!

1234

Prvi na teren izlaze, i to već u nedjelju, par Aldin šetkić / Siniša Marković, te Ismar Gorčić u singlu

Žrijeb za tenis na Mediteranskim igrama u Peskari, Italija, ponudio je našim takmičarima lijepu priliku da ovom sportu donesu prvu medalju sa ovakvih takmičenja. Sjajno je prošla naša najbolja teniserka, koja je, kao 1. nositeljica, slobodna u prva dva kola te će prvi meč imati tek u četvrtfinalu. Podsjećamo, pobjeda u četvrtfinalu znači - bronzanu medalju! Po svemu sudeći, taj odlučujući meč bi naša teniserka trebala igrati protiv španjolke Laure Pous Tio, koja je 2005. godine bila 74. igračica svijeta, a trenutno je nerangirana (tek se vraća, i to igrajući najmanje ITF turnire).

Kod muškaraca, Aldin šetkić je, kao 8. nositelj, slobodan u 1. kolu, a zatim čeka boljega iz meča Crnogorca Gorana Tošića i Diega Zonzonija, iz San Marina. Naš drugi predstavnik u singlu je Ismar Gorčić i na startu će igrati protiv Marokanca Mehdija Ziadija, trenutno 698. igrača svijeta, s tim da mu je najbolji ranking 531. pozicija, iz 2007. Zanimljivo je da oba naša tenisera u ranoj fazi turnira idu na glavne favorite - Aldin bi u četvrtfinalu trebao ići na 1. nositelja Marsela Ilhana, iz Turske, a Ismar već u 2. kolu na 2. favorita španjolca Roberta Bautiste Abuta.
U konkurenciji parova našli su se šetkić i Siniša Marković, a prvi protivnici su im tim iz San Marina, koji čine iskusni Domenico Vicini (rođen 1971.) i skoro upola mlađi Diego Zonzini, a borba za medalju bi se trebala voditi protiv 3. nositelja Parisa Gemouchidisa i Alexandrosa Jakupovica, iz Grčke. (mh)