MI 2009: Naši dobri, ali nedovoljno

1234

Peskara (Italija, zemlja) - Singl - 2. kolo: Ismar Gorčić (BiH) - (2) Robert Bautista Abut (ESP) 6:7(4), 5:7. Dubl - četvrtfinale: Siniša Marković / Aldin šetkić - (3) Paris Gemouchidis /Alexandros Jakupovic (GRE) 4:6, 7:6(9), 5:7

Danas su na Mediteranskim igrama u Peskari, Italija, naši teniseri pružili dobre partije, ali to nažalost nije bilo dovoljno za povoljnije ishode. Prvo je Ismar Gorčić odigrao meč 2. kola protiv 2. favorita turnira španjolca Roberta Bautiste Abuta i izgubio u dva seta, ali tek nakon skoro dva sata igre. Prvi set je otišao u tiebreak mada je naš teniser imao set loptu kod rezultata 5:4. Ipak, španjolac je iskoristio svoju priliku i dobio taj set nakon 56 minuta igre rezultatom 6:7(4). Na drugi set su potrošili čak i pet minuta vremena više iako nije bilo 13. igre - 5:7.

U konkurenciji parova, naš najbolji teniser Aldin šetkić i Siniša Marković danas su igrali četvrtfinalni meč protiv 3. nositelja grčkog tima Paris Gemouchidis /Alexandros Jakupovic. Prvi set je relativno lagano otišao na stranu favorita - presudio je tek jedan break, a onda su se u drugome stvari zakomplikovale. Recimo, naš par je u 13. igri poveo sa 5:0, a onda dozvolio protivnicima da izjednače (5:5). Ipak, na kraju smo slavili, a ne treba zaboraviti da su Grci u tome setu imali i meč loptu. Do odlučujućeg seta meč je trajao 93 minuta (samo 2. set 61 minut!). U trećem setu su više koncentracije imali 3. nositelji i nakon još 44 minute (ukupno 2:17), priveli meč kraju - 4:6 7:6(9) 5:7.
Podsjećamo, ovaj meč parova je bio za medalju (bronzu), što znači da su naši teniseri propustili prvu priliku da uzmu to mediteransko odličje. Novu priliku će imati naša najbolja teniserka svih vremena Mervana Jugić-Salkić, koja će sutra po prvi put na terene u Peskari i to odmah u četvrtfinale, tj. u borbu za medalju. Protivnica će joj biti španjolka Laura Pous Tio. Uvod za ovaj meč odigrat će šetkić, koji će u 2. kolu pokušati preskočiti svoju prvu singl prepreku na putu ka medalji - Crnogorca Gorana Tošića. (mh)