SRBIJA F2: Gorčić bez greške

1234

Beograd (10.000, zemlja) 1. kolo: Ismar Gorčić - Andrei Plotniy (RUS) 6:3, 6:3; (5) Aldin šetkić - Stefano Ianni (ITA) 4:6, 6:2, 4:6; dubl: I. Gorčić / A. šetkić - (WC) Dejan Petrović Arsenije Zlatanović (SRB) 6:1, 6:4; (A) Marko Begović (MNE) / Aleksandar Marić - Ivan Bjelica / Miljan Zekić (SRB) 6:4, 4:6 (8:10)

Uvodno kolo na 2. ovogodišnjem srbijanskom futuresu donijelo je polovičan uspjeh bh. tenisera. Ismar Gorčić je bio vrlo siguran protiv Rusa Andreja Plotniyja, pobjedivši ga u dva seta - 6:3, 6:3. Istovremeno, povratak (5) Aldina šetkića u akciju nakon kraće pauze nije prošao najbolje - danas je izgubio od Italijana Stefana Iannija u tri seta - 4:6, 6:2, 4:6, te je tako podijelio sudbinu čak šest nosilaca, koji nisu uspjeli preskočiti prvu prepreku..

Nakon toga su Ismar i Aldin nastupili i kao tim i to veoma uspješno - savladali su domaći par sa pozivnicom organizatora, sastavljen od iskusnog Dejana Petrovića i mladog Arsenija Zlatanovića, sa 6:1, 6:4. Dan ranije je nastupio i Aleksandar Marić, koji je, u paru sa Crnogorcem Markom Begovićem, upao u dubl turnir kao alternativa. Oni su pružili veliki otpor favorizovanim Ivanu Bjelici i Miljanu Zekiću, što pokazuje i rezultat - 6:4, 4:6 (8:10).
Naredni protivnik Ismaru Gorčiću je I. Bjelica, a u četvrtfinalu parova će on i Aldin igrati protiv 1. favorita Makedonca Predraga Rusevskog i Crnogorca Gorana Tošića.
Inače, u kvalifikacijama su nastupila još dva bh. tenisera, ali bez nekog uspjeha. Oba su zapela već na prvoj stepenici - Slobodan Bavrlić je izgubio od Vuka Poledice, SRB, sa 1:6, 0:6, a Jovan Zeljković od (WC) Nikole Džalete, SRB, i to nakon što je dobio prvi set - 7:6(3), 2:6, 1:6. (mh)