SUMMER CUPS (U-14): Djevojčicama 5. mjesto

1234

U borbi za plasman naše mlade teniserke savladale ekipu Moldavije (2:1), a teniseri selekciju Malte (3:0)

Drugog dana Summer Cupa, tj. Evropskog ekipnog prvenstva za djevojčice do 14 godina, u okviru kvalifikacione Zone B, koje se održava u Sofiji, glavnom gradu Bugarske, naša reprezentacija je savladala odgovarajuću selekciju Moldavije. Trijumf su donijele pobjede u singlu - prvo je Damira Muminović savladala Alinu Soltanici, sa 6:4, 6:1, a onda je naša 1. ploča Dina Paočić bila isto tako ubjedljiva protiv najbolje Moldavke Daniele Ciobanu, inače top 100 igračice u ovoj kategoriji i godinu starije od naše predstavnice - 6:3, 6:2.

Moldavkama je pripao dubl, a igrale su njihove obje pomenute igračice, dok je u našem timu Damiri društvo pravila Nerma Čaluk - 2:6, 4:6.
Kod dječaka, koji su takođe u kvalifikacionoj Zoni B, koja se igra na Sardiniji, u gradu Sassari (Italija), naša selekcija je igrala za plasman i pobijedila reprezentaciju Malte sa maksimalnih 3:0. Faruk Bakalović je bio siguran protiv Bernarda Cassara Torregianija, sa 6:2, 6:1, Ivan Divković svome protivniku Raphaelu Sammutu nije prepustio niti jedan gem (6:0, 6:0), a naš par, u sastavu I. Divković / Aziz Kijametović, takođe je bio ubjedljiv protiv malteškog para Bernard Cassar Torregiani / Matthew Cassar Torregiani, sa 6:3, 6:2. Sutra se igra odlučujući meč za 5. mjesto i to protiv Austrije. (mh)